Новини

Прикрашаємо пасхальну випічку: з чого приготувати глазур для паски

Глазур для паски

Спробуйте простий і надійний рецепт глазурі з желатином – вона міцно тримається, гарно застигає і готується без сирих яєць.

Інгредієнти:

  • цукор – 150 г,
  • вода – 50 мл,
  • желатин – 1 чайна ложка (швидкорозчинний),
  • вода для желатину – 2 столові ложки,
  • лимонний сік – ½ чайної ложки (за бажанням).

Приготування:

  1. Залийте желатин 2 столовими ложками холодної води, залиште для набухання.
  2. У каструльці з’єднайте цукор і 50 мл води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть 2-3 хвилини, щоб цукор повністю розчинився.
  3. Зніміть сироп з вогню, додайте до нього набряклий желатин і добре розмішайте до повного розчинення. Можна додати трохи лимонного соку.
  4. Збийте суміш міксером 5-7 хвилин – маса стане білою, пишною та густою.
  5. Швидко нанесіть глазур на охолоджені паски – вона застигає досить швидко.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Навіщо треба їсти перець різних кольорів – поради лікарів

Яскравий різнобарвний болгарський перець не просто прикрашає страви, а працює як натуральні ліки. Дізнайтеся, чим…

19/10/2025 07:41
  • Новини

Доплата до пенсії до 570 гривень: хто отримає та чи потрібно писати заяву до Пенсійного фонду

Українці, крім пенсій, можуть отримувати ще й різні доплати, серед яких одна викликає найбільшу кількість…

19/10/2025 06:33
  • Новини

У неділю сонце “вибухне”:19 жовтня Землю накриє потужна магнітна буря

19 жовтня очікується масштабний геомагнітний шторм. Як уникнути поганого самопочуття?

18/10/2025 21:00
  • Новини

Чи рятує сіль від конденсату у помешканні: пояснення експертів

Миска з сіллю на вікні. Дізнайтесь наскільки ефективний цей засіб від надлишкової вологи.

18/10/2025 20:00
  • Новини

Не треба ходити в ліс: вирощуємо печериці просто у квартирі

Як виростити гриби на балконі чи в погребі? Отримайте гарний урожай за 3 місяці без…

18/10/2025 18:55
  • Новини

Ідеальна осіння закуска: як приготувати смажені баклажани з часником за 20 хвилин

Золотисті баклажани з часником і зеленню без гіркоти. Головний секрет ароматної страви.

18/10/2025 17:55