Новини

Прикрашаємо пасхальну випічку: з чого приготувати глазур для паски

Глазур для паски

Спробуйте простий і надійний рецепт глазурі з желатином – вона міцно тримається, гарно застигає і готується без сирих яєць.

Інгредієнти:

  • цукор – 150 г,
  • вода – 50 мл,
  • желатин – 1 чайна ложка (швидкорозчинний),
  • вода для желатину – 2 столові ложки,
  • лимонний сік – ½ чайної ложки (за бажанням).

Приготування:

  1. Залийте желатин 2 столовими ложками холодної води, залиште для набухання.
  2. У каструльці з’єднайте цукор і 50 мл води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть 2-3 хвилини, щоб цукор повністю розчинився.
  3. Зніміть сироп з вогню, додайте до нього набряклий желатин і добре розмішайте до повного розчинення. Можна додати трохи лимонного соку.
  4. Збийте суміш міксером 5-7 хвилин – маса стане білою, пишною та густою.
  5. Швидко нанесіть глазур на охолоджені паски – вона застигає досить швидко.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Як у жодному разі не можна спати: вчені назвали звичку, яка призводить до розвитку хвороб

Нове дослідження показало: одна поширена звичка під час сну може провокувати розвиток небезпечних захворювань.

03/06/2025 06:52
  • Новини

Перерахунок пенсій за 2016-2018 роки: українських пенсіонерів закликають пройти перереєстрацію

Незважаючи на воєнний час, в Україні проводять заплановані підвищення пенсій. Так, у червні своє підвищення…

03/06/2025 05:33
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 3 червня

У вівторок, 3 червня, у західних, північних та місцями центральних областях очікується нестійка погода: пройдуть…

02/06/2025 22:31
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 3 червня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Як поводитися метеозалежним людям?

02/06/2025 21:42
  • Статті

Таємниці Зелених свят: магія освячених трав

Трійця, одне з найбільших християнських свят, яке відзначають на п'ятдесятий день після Великодня. Тому свято…

02/06/2025 20:59
  • Новини

Як приготувати смачний шпинат за 10 хвилин: від такого гарніру ви точно не відмовитеся

Шпинат може бути не тільки корисним, а й справді смачним. Розкажемо, як швидко обсмажити його…

02/06/2025 19:58