Як пояснюють експерти, темні плями на шкірці банана – це не ознака гнилого плоду. Насправді такі плями сигналізують про те, що банан досяг оптимального ступеня зрілості. Чим більше чорно-коричневих плям на шкірці, тим солодше буде банан і корисніше.
Раніше ми розповідали, чи можна їсти яйця всередині з червоними цятками.
Банани, що повністю дозріли, є потужним джерелом антиоксидантів. Ці антиоксиданти допомагають зміцнити імунну систему, підвищуючи захист організму від вірусів та ракових клітин. Хоча стиглі банани можуть виглядати не дуже привабливо, їх антиоксидантні властивості значно зростають із кількістю чорних плям, що робить їх незамінним продуктом у вашому раціоні.
З підвищенням зрілості бананів збільшується вміст магнію, який корисний для людей, які страждають на гіпертонію. Стиглі банани допомагають знизити рівень кров’яного тиску та підтримують здоров’я серця. Вони також можуть допомогти у боротьбі з депресією, покращити травлення та сприяти нормальній роботі кишківника.
Якщо ви страждаєте від печії, спробуйте з’їсти банан – це природний антацид, який може швидко полегшити дискомфорт. Всього один стиглий банан здатний зняти симптоми печії за лічені хвилини.
Допомагають стиглі банани і при запорах. Стиглі банани, багаті на клітковину, сприяють нормалізації роботи кишківника. Вони допомагають не тільки при запорах, а й прискорюють одужання від діареї, спричиненої різними факторами.
Але ви повинні знати, що банани, які переспіли, мають у собі небезпеку у вигляді підвищеного вмісту цукру. Тому намагайтеся дозувати вживання таких плодів. Чим більше ви з’їсте бананів з чорними вкрапленнями на шкірці, тим більша ймовірність навантаження на шлунково-кишковий тракт.
Також важливо відзначити, що чорні цятки можуть бути на шкірці, якщо сам плід почав підгнивати, чорніти, то його краще не вживати.
Вас також можуть зацікавити новини: