Продовжуємо ділитися великодніми рецептами. Пропонуємо урізноманітнити святковий стіл і приготувати не лише паски, а й незвичне печиво у формі гнізд.
Раніше ми розповідали, як приготувати традиційну паску із секретним компонентом, яка не черствішає.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Борошно – 210 г
- Цукрова пудра – 80 г
- Вершкове масло – 90 г
- Сіль – 2 г
- Какао – 45 г
- Розпушувач – 10 г
- Шоколад – 80 г
- Невеликі кольорові шоколадні яйця для прикрашання.
Приготування:
- Змішайте всі сухі інгредієнти. Додайте холодне вершкове масло, яйце і перетріть їх з рештою інгредієнтів. Замішайте тісто.
- Сформуйте кульки й покладіть їх у холодильник на 20 хвилин.
- Через прес для часнику прочавіть кульки й сформуйте з них гнізда (на одне печиво підуть дві кульки). У кожному гнізді зробіть поглиблення.
- Відправте “гнізда” в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилини.
- Після охолодження “гнізд” прикрасьте їх розтопленим шоколадом і шоколадними яйцями.
Вас також можуть зацікавити новини: