Головне правило гарних півонії – це догляд. Щоб досягти яскравого та тривалого цвітіння, півонії потрібно вчасно підживлювати.
Вам буде цікаво: Чим, як і коли правильно білити дерева навесні: дієві поради й рецепт розчину
Перше підживлення проводять, коли паростки, що з’явилися з землі, досягнуть 10 см. У цей час їм потрібен калій та азот.
Відмінним варіантом стане коров’ячий або кінський гній. Для приготування підживлення кілограм гною розведіть у 5 літрах води, настоюйте протягом тижня, а потім розбавте отриманий розчин водою у співвідношенні 1:10.
Під кожен кущ слід влити близько 2 літрів розчину, попередньо зволоживши ґрунт. Це забезпечить рослинам сили для активного зростання та підготовки до утворення бутонів.
Наступне підживлення проводиться, коли на кущах починають формуватися бутони. У цей час вони потребують фосфору та калію. На допомогу прийде зола. 100 г золи залийте 3 л гарячої води та настоюйте 24 години. Розчин, що вийшов, розведіть 10 л води. Поливайте кущі, використовуючи 2-3 літри на кожну рослину. Таке підживлення сприяє збільшенню розміру бутонів і насиченості їхнього кольору.
Коли на півонії почнуть розпускатися перші бутони, проведіть повторне підживлення золою. Цей прийом можна замінити обприскуванням борною кислотою. Візьміть 5 г борної кислоти та розведіть у 10 л води.
Такий прийом допоможе продовжити період цвітіння та зміцнить пелюстки.
З таким підходом ваші кущі порадують вас потужними стеблами, усипаними квітами, а їхній аромат заповнить все навколо.
Читайте також:
8 квітня очікується мокрий сніг місцями у західних та північних областях.
Як вплине на нас збуджений стан магнітосфери Землі?
Тепловізори використовуються в різних сферах — від полювання та охорони до будівництва й промислової діагностики.…
Люди, схильні до нестабільного артеріального тиску, особливо часто страждають від перепадів погоди, впливу магнітних бур…
Ми вже розповідали про пільги для чорнобильців 1-ї та 2-ї категорій. Продовжуємо тему та роз'яснюємо,…
Рецептів обрядового хліба (паски) в Україні не злічити. У кожної господині є власний, «фірмовий». Випікання…