Новини

Великодня паска зі смаком дитинства: ароматна і смачна – готуємо на 500 грамів борошна

Відома українська кулянарна блогерка Валентина Сова поділилася рецептом своєї улюбленої паски, яка нагадує безтурботне дитинство, адже такі пасочки на Великодень завжди пекла і бабуся, і мама.

Вам буде цікаво: Паска швидкого приготування – рецепт для тих, хто працює і немає часу

Інгредієнти:

Для опари:

  • Молоко – 250 мл;
  • Цукор – 1 ст. ложка;
  • Борошно – 2 ст. ложки;
  • Дріжджі – 50 г свіжих або 3 ч. ложки сухих;

Для тіста:

  • Цукор – 6 ст. ложок;
  • Сіль – 0,5 ч. ложки;
  • Олія – 2 ст. ложки;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Сметана – 1 ст. ложка;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Родзинки, журавлина – за смаком;
  • Куркума для кольору;
  • Борошно – 500 г.

Приготування:

  1. Для опари у миску влийте тепле молоко, додайте цукор, муку і дріжджі, розмішайте усе добре вінчиком, щоб маса буда однорідною. Залиште у теплому місці на 15-20 хвилин.
  2. Коли опара підійде, всипте цукор, сіль, влийте олію, додайте на кінчику чайної ложки куркуми для кольору, сметану і розмішайте.
  3. Частинами ввести просіяне борошну і на етапі замішування тіста додайте вимиті родзинки з журавлиною або інші сухофрукти і м’яке вершкове масло. Борошна може піти і більше, орієнтуйтеся на тісто, воно має бути м’яким і незабитим.
  4. Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин, підсипайте борошно, якщо воно липне до рук.
  5. Після цього тісто відправте у глибоку миску і зверху накрийте рушником. Тісто має підходити півтори години.
  6. Сформуйте пасочки і викладіть їх у форми. Залиште підходити на 25-40 хвилин.
  7. Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте паски і зменшіть зразу температуру до 180. Випікаййте протягом 30-45 хвилин, усе залежить від формочок, чим більші ваші пасочки, тим довше їх треба випікати.

Готові пасочки прикрасьте за своїм смаком.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

106-річний чоловік назвав секрет свого довголіття: яку солодку страву обов’язково треба їсти щодня

Британський довгожитель не ходить до лікарів, не приймає жодних пігулок і щодня їсть одну просту…

09/07/2025 07:43
  • Новини

Скільки не приготуйте, а буде мало: найсмачніша ікра з кабачків на зиму – вдалий рецепт

Класична кабачкова ікра на зиму – це не просто смачна закуска, а справжній кулінарний символ…

09/07/2025 06:19
  • Новини

Як підтвердити право власності на квартиру в 2025 році – стосується кожного українця

У 2025 році юридичне підтвердження права власності на нерухомість – це не просто формальність, а…

09/07/2025 05:37
  • Новини

Погода в Україні на середу, 9 липня

9 липня очікується погода без опадів на всій території України, крім Вінниччини та Житомирщини.

08/07/2025 22:58
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 9 липня 2025 року

Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори…

08/07/2025 22:38
  • Новини

Блогер порівняв ціни на продукти в Італії та Україні: такого результату багато хто точно не очікував

Блогер з України порівняв вартість базових продуктів у супермаркетах Італії та України. Підсумок здивував не…

08/07/2025 21:57