Відома українська кулянарна блогерка Валентина Сова поділилася рецептом своєї улюбленої паски, яка нагадує безтурботне дитинство, адже такі пасочки на Великодень завжди пекла і бабуся, і мама.
Вам буде цікаво: Паска швидкого приготування – рецепт для тих, хто працює і немає часу
Інгредієнти:
Для опари:
- Молоко – 250 мл;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Борошно – 2 ст. ложки;
- Дріжджі – 50 г свіжих або 3 ч. ложки сухих;
Для тіста:
- Цукор – 6 ст. ложок;
- Сіль – 0,5 ч. ложки;
- Олія – 2 ст. ложки;
- Яйця – 3 шт.;
- Сметана – 1 ст. ложка;
- Вершкове масло – 100 г;
- Родзинки, журавлина – за смаком;
- Куркума для кольору;
- Борошно – 500 г.
Приготування:
- Для опари у миску влийте тепле молоко, додайте цукор, муку і дріжджі, розмішайте усе добре вінчиком, щоб маса буда однорідною. Залиште у теплому місці на 15-20 хвилин.
- Коли опара підійде, всипте цукор, сіль, влийте олію, додайте на кінчику чайної ложки куркуми для кольору, сметану і розмішайте.
- Частинами ввести просіяне борошну і на етапі замішування тіста додайте вимиті родзинки з журавлиною або інші сухофрукти і м’яке вершкове масло. Борошна може піти і більше, орієнтуйтеся на тісто, воно має бути м’яким і незабитим.
- Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин, підсипайте борошно, якщо воно липне до рук.
- Після цього тісто відправте у глибоку миску і зверху накрийте рушником. Тісто має підходити півтори години.
- Сформуйте пасочки і викладіть їх у форми. Залиште підходити на 25-40 хвилин.
- Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте паски і зменшіть зразу температуру до 180. Випікаййте протягом 30-45 хвилин, усе залежить від формочок, чим більші ваші пасочки, тим довше їх треба випікати.
Готові пасочки прикрасьте за своїм смаком.
Читайте також: