Новини

Готуємося до Великодня: паска з родзинками – класика святкової випічки

Паска з родзинками

Раніше ми розповідали про 10 секретів ідеальної великодньої паски: це повинна знати кожна господиня

Інгредієнти:

  • молоко – 0,5 л,
  • борошно – 1,2 кг,
  • вершкове масло – 150 г,
  • маргарин – 100 г,
  • пресовані дріжджі – 75 г,
  • цукор – 2 склянки,
  • яйця – 5 шт.,
  • родзинки – 150 г,
  • ванільний цукор – 1 пакетик,
  • цедра одного апельсина або лимона.

Приготування

  1. Почніть із підготовки опари. У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте склянку цукру та пару ложок борошна. Добре перемішайте та залиште в теплі.
  2. Жовтки збийте із цукром, додайте ванільний цукор. Коли опара збільшиться в об’ємі вдвічі, введіть в неї м’яку олію, маргарин, збиті жовтки та інше борошно.
  3. Замісіть тісто, за потреби додайте ще борошна. Залишіть його в теплі, накривши рушником, для підйому.
  4. Родзинки промийте гарячою водою, цедру лимона та апельсина (жовту частину) натріть на тертці. Білки збийте до утворення піни. Потім додайте в тісто родзинки, цедру та збиті білки, ретельно вимішайте. Дайте тесту підійти ще 30 хвилин.
  5. Змастіть форми для випікання олією, наполовину заповніть тестом і дайте йому піднятися до краю форми. Якщо не плануєте використовувати цукрову глазур для декору, покрийте верх тіста збитим жовтком.
  6. Випікайте при 180 градусах до готовності (35-45 хвилин). У перші 20 хвилин не відкривайте дверцята духовки. Готовність паски перевіряйте зубочисткою: якщо вона виходить сухою, можна діставати випічку.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Статті

Товщина тротуарної плитки: що потрібно знати перед покупкою

При виборі тротуарної плитки більшість покупців насамперед звертають увагу на зовнішній вигляд: форму, колір, фактуру.…

18/04/2025 23:57
  • Новини

Погода в Україні на суботу, 19 квітня

Тепла погода чи знову заморозки і сніг? Чого очікувати українцям у суботу? Синоптики зробили детальний…

18/04/2025 23:32
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 19 квітня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

18/04/2025 23:02
  • Новини

Ніжна, соковита, просто тане у роті: найсмачніший і найпростіший рецепт домашньої ковбаси

Домашня ковбаса готується дуже просто і швидко! Не вірите? Переконайтеся в цьому самі!

18/04/2025 21:41
  • Новини

Полуниця буде солодшою, ніж цукор: як забрати з ягід кислоту

Полуниця може бути красивою, стиглою, але на смак – як лимон? Розповідаємо, як цього уникнути.

18/04/2025 21:32
  • Новини

Тарифи на прибирання прибудинкової території виросли: чи обов’язково платити за цю комунальну послугу

Комунальні тарифи в Україні продовжують зростати. Зокрема, виріс тариф на прибирання прибудинкової території. Та чи…

18/04/2025 20:46