Новини

Залишиться м’якою навіть через тиждень: рецепт неймовірної заварної паски

Пора спробувати новий рецепт паски? Зупиніть свій вибір на заварній пасці. Ця запашна випічка від відомої кулінарки Лідії Цвіт відрізняється дуже ніжною, м’якою текстурою, до того ж – надзвичайно довго зберігається. Переконайтеся в цьому самі!

Раніше ми розповідали найшвидший рецепт паски.

Інгредієнти:

Для заварної основи:

  • Борошно – 50 г
  • Гаряче молоко – 200 мл

Для опари:

  • Ледь тепле молоко – 200 мл
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Пресовані дріжджі – 40 г
  • Просіяне борошно – 130 г

Для тіста:

  • Жовтки – 7 шт.
  • Білок – 1 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 2 пакетики
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 100 г
  • Борошно – 600 г
  • Куркума – 0, 25 ч. ложки
  • Родзинки – 200 г
  • Цедра – 1 ч. ложка
  • Крохмаль – 1 ст. ложка

Приготування:

1. Для приготування заварної основи у борошно влийтетгаряче молоко й  перемішайте міксером, щоб не було грудочок. Маса має бути липкою та густою.

2. Для приготування опари змішайте молоко з цукром, додайте до нього пресовані дріжджі. Наприкінці додайте охолоджену заварну основу. Усе перемішайте за допомогою міксера. Додайте просіяне борошно й знову перемішайте до однорідної маси. Накрийте опару рушником і залишіть у теплому місці на 40 хвилин.

3. Для тіста за допомогою міксера змішайте жовтки з білком, сіллю, цукром і ванільним цукром до однорідної білої маси. Залиште її на 20 хвилин, а потім змішайте з опарою. Поступово додавайте просіяне борошно і замішайте тісто, додаючи по ложці не гарячого розтопленого вершкового масла. Після цього добре вимісіть тісто руками протягом приблизно 40 хвилин.

4. У готове тісто додайте сухофрукти, перемішані з крохмалем. Накрийте його харчовою плівкою і залишіть у теплому місці на одну годину.

5. Змастіть руки олією, щоб тісто не прилипало, і порційно сформуйте кульки, які викладіть у паперові форми. У центрі кожної паски зробіть отвір, щоб вийшло повітря. Залишіть паски підійматися на одну годину.

6. Змастіть верхівки пасок жовтком, змішаним із молоком або водою. Відправте в розігріту до 160 градусів духовку на одну годину.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Чому не можна палити листя і бур’яни на присадибних ділянках: які штрафи загрожують за це

Законодавство України забороняє палити сухостій на присадибних ділянках. Штрафи за порушення сягають 150 тис. грн,…

02/09/2025 17:55
  • Новини

В Ощадбанку звернулися до клієнтів із проханням зняти гроші з рахунків – у чому причина

До кінця вересня Ощадбанк чекає на частину своїх клієнтів у відділеннях. Інакше буде застосовано штрафні…

02/09/2025 17:34
  • Новини

В Україні зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю: куди найчастіше беруть на роботу

Протягом останніх трьох років український ринок праці демонструє збільшення кількості робочих місць для людей з…

02/09/2025 16:52
  • Статті

Переселенцям подовжили виплати: скільки, кому і на який термін?

Виплати переселенцям залишаються чинними, але правила посилюються. Що важливо знати – у матеріалі.

02/09/2025 16:22
  • Новини

США готують нові санкції проти Росії: Трамп може ухвалити рішення цього тижня

Усі варіанти санкцій проти РФ на столі Трампа після бомбардувань України. Президент США може їх…

02/09/2025 15:49
  • Новини

Косий низ і прямий верх: як форма зрізу живця впливає на його приживання

Садівники пояснюють, як правильно робити зрізи, щоб рослина швидше прижилася та не втрачала вологу.

02/09/2025 15:20