Новини

Залишиться м’якою навіть через тиждень: рецепт неймовірної заварної паски

Пора спробувати новий рецепт паски? Зупиніть свій вибір на заварній пасці. Ця запашна випічка від відомої кулінарки Лідії Цвіт відрізняється дуже ніжною, м’якою текстурою, до того ж – надзвичайно довго зберігається. Переконайтеся в цьому самі!

Раніше ми розповідали найшвидший рецепт паски.

Інгредієнти:

Для заварної основи:

  • Борошно – 50 г
  • Гаряче молоко – 200 мл

Для опари:

  • Ледь тепле молоко – 200 мл
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Пресовані дріжджі – 40 г
  • Просіяне борошно – 130 г

Для тіста:

  • Жовтки – 7 шт.
  • Білок – 1 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 2 пакетики
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 100 г
  • Борошно – 600 г
  • Куркума – 0, 25 ч. ложки
  • Родзинки – 200 г
  • Цедра – 1 ч. ложка
  • Крохмаль – 1 ст. ложка

Приготування:

1. Для приготування заварної основи у борошно влийтетгаряче молоко й  перемішайте міксером, щоб не було грудочок. Маса має бути липкою та густою.

2. Для приготування опари змішайте молоко з цукром, додайте до нього пресовані дріжджі. Наприкінці додайте охолоджену заварну основу. Усе перемішайте за допомогою міксера. Додайте просіяне борошно й знову перемішайте до однорідної маси. Накрийте опару рушником і залишіть у теплому місці на 40 хвилин.

3. Для тіста за допомогою міксера змішайте жовтки з білком, сіллю, цукром і ванільним цукром до однорідної білої маси. Залиште її на 20 хвилин, а потім змішайте з опарою. Поступово додавайте просіяне борошно і замішайте тісто, додаючи по ложці не гарячого розтопленого вершкового масла. Після цього добре вимісіть тісто руками протягом приблизно 40 хвилин.

4. У готове тісто додайте сухофрукти, перемішані з крохмалем. Накрийте його харчовою плівкою і залишіть у теплому місці на одну годину.

5. Змастіть руки олією, щоб тісто не прилипало, і порційно сформуйте кульки, які викладіть у паперові форми. У центрі кожної паски зробіть отвір, щоб вийшло повітря. Залишіть паски підійматися на одну годину.

6. Змастіть верхівки пасок жовтком, змішаним із молоком або водою. Відправте в розігріту до 160 градусів духовку на одну годину.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Не поспішайте виривати: як отримати другий урожай салату з тієї ж грядки

Більшість городників викидають рослину після першого збору врожаю, навіть не підозрюючи, що салат може знову…

19/07/2025 15:40
  • Новини

Так кабачки ви ще не готували: рецепт неймовірних кабачкових сендвічів

Сезон кабачків у розпалі, і це чудовий привід спробувати щось новеньке. Відома фуд-блогерка пропонує простий…

19/07/2025 14:30
  • Новини

Перевірки для споживачів газу: за що доведеться заплатити 360 гривень

Власникам газових плит і котлів радять не зволікати з важливою перевіркою, яка допоможе уникнути зайвих…

19/07/2025 13:00
  • Новини

По 3600 гривень від Карітас щомісяця: кому надають виплати і як зареєструватися

Частина українців можуть зареєструватися на отримання грошових виплат від благодійного фонду "Карітас". Яким критеріям потрібно…

19/07/2025 11:50
  • Новини

Мінімальна пенсія в понад 14 тисяч гривень: хто має право на такі виплати

Понад 14 тисяч гривень – саме стільки гарантовано отримують деякі пенсіонери. Хто має право на…

19/07/2025 10:40
  • Новини

Хто з українських водіїв може зекономити при оформленні автоцивілки у 2025 році

У 2025 році в Україні деякі категорії громадян можуть оформити поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності…

19/07/2025 09:21