Новини

Так готувати чай з лимоном не можна: він втрачає користь – кожен другий допускає цю помилку

Готуємо чай з лимоном: покрокова інструкція

    1. Чисту свіжу воду необхідно довести до кипіння, але не дозволяти їй бурлити.
    2. Залийте гарячою водою чай у чашці або заварнику. Залиште заварюватися протягом 3-5 хвилин. Цього часу достатньо, аби листя віддали свій смак і аромат, але напій не набув гіркуватого присмаку.
    3. Лише тепер можна додавати лимон. Оптимальна температура для цього 70-80 градусів. При вищій – вітамін С з лимону руйнується.
    4. Якщо полюбляєте чай з цукром, то покладіть його у напій через 1-2 хвилини після того, як туди потрапив лимон. Інакше взаємодія лимонної кислоти з підсолоджувачем можуть надати напою неприємного смаку.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Мінімальна зарплата і прожитковий мінімум зростуть: що заклали у держбюджеті-2026

Мінімальна зарплата та оборонні видатки: уряд представив ключові параметри бюджету-2026. Що відомо?

17/09/2025 05:00
  • Новини

Погода в Україні на середу, 17 вересня: чи багато буде дощів

17 вересня атмосферний фронт несе дощову та вологу погоду. У східних та південних областях очікується…

16/09/2025 22:59
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 17 вересня 2025 року: чи можна відпочивати

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня, що говорять про активність Сонця астрофізики?

16/09/2025 22:25
  • Статті

Синенькі на здоров’я: як баклажани допомагають тілу та духу

Ці фіолетові овочі смачні, малокалорійні і при правильному приготуванні стають справжньою криницею вітамінів. Дізнайтесь, про…

16/09/2025 21:27
  • Новини

Субсидії на 2026 рік: уряд ухвалив рішення, яку суму виділить на виплати

У бюджеті-2026 на субсидії та пільги передбачили 42,321 млрд грн – підтримку отримають 2,7 мільйона…

16/09/2025 20:45
  • Новини

Несподіваний вибір: яке м’ясо робить бульйон особливо ароматним та поживним

Коли мова заходить про смачний і ароматний бульйон, більшість із нас згадує курячі крильця або…

16/09/2025 19:58