Новини

«Наполеон» у склянці: ви будете просто у захваті від цього десерту – найшвидший і найсмачніший рецепт

Ці ласощі поєднують у собі хрумку пісочну крихту і повітряний заварний крем, який має неймовірний смак і тане в роті.

Рецепт був опублікований на сайті “Школа Життя”.

Читайте також:  Він затьмарить навіть улюблений «Наполеон»: готуємо приголомшливий торт «Ледарка»

Інгредієнти:

  • 180 г борошна
  • Щіпка солі
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 120 г холодного вершкового масла

Для заварного крему:

  • 60 г цукру
  • 2 жовтки
  • 300 мл молока
  • 2 ст. л. борошна

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте борошно, сіль та цукор. Поріжте холодне вершкове масло на дрібні шматочки і додайте в борошняну суміш. Добре перемішайте руками до отримання однорідної пісочної крихти.
  2. Перекладіть отриману крихту на сковороду і обсмажуйте на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Це займе приблизно 8-10 хвилин. Після цього зніміть з вогню і дайте охолонути.
  3. У каструлі з антипригарним покриттям з’єднайте цукор, жовтки та молоко. Збийте всі інгредієнти віночком до однорідного стану.
  4. Додайте борошно і знову добре перемішайте, щоб уникнути утворення грудочок. Поставте каструлю на середній вогонь і готуйте, постійно помішуючи до загустіння крему. Потім зніміть з вогню та остудіть.
  5. У склянки на дно викладіть по 2 столові ложки пісочної крихти, потім додайте 2 столові ложки заварного крему.
  6. Продовжуйте чергувати шари до заповнення склянки. Приберіть десерт у холодильник на 1 годину, щоб крем застиг.

Після цього часу можете насолоджуватися оригінальним десертом, який своїм смаком нагадує «Наполеон».

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 1-2 листопада: чи очікувати дощів

Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

31/10/2025 23:52
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 1 листопада

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

31/10/2025 23:33
  • Статті

Зручно, просто та зі смаком: навіщо потрібен гарний номер телефону

Сучасній людині дуже складно обійтися без смартфона, адже в цьому девайсі зібрано буквально все: є…

31/10/2025 23:21
  • Новини

Коли краще обрізувати виноград: навесні чи восени?

Щоб виноград добре перезимував і дав здорові пагони, обрізку краще робити після перших заморозків і…

31/10/2025 22:59
  • Новини

Легкий і ніжний, мов хмаринка: готуємо торт «Рафаэлло» без випікання

Ніжний, ароматний і без жодного грама борошна — торт «Рафаэлло» готується без випікання за мінімум…

31/10/2025 22:30
  • Статті

Вантажні перевезення по Києву: як все зробити спокійно і без зайвої метушні

Переїзд у Києві — справа не легка. Навіть якщо йдеться не про зміну квартири, а…

31/10/2025 22:12