Новини

Домашні еклери із заварним кремом, які вийдуть навіть у господинь-початківців: вдалий рецепт

Нічого складного в приготуванні еклерів немає, головне, слідувати рецепту.

Раніше ми розповідали, як приготувати ароматний банановий кекс.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода – 100 мл
  • Молоко – 110 мл
  • Вершкове масло – 85 г
  • Борошно – 130 г
  • Яйця – 200 г (приблизно 4-5 шт.)
  • Сіль – 1/4 ч. л.

Для крему:

  • Молоко – 500 мл;
  • Масло вершкове – 50 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 150 г;
  • Крахмаль кукурудзяний 30 г;
  • Ванільний цукор – 10 г.

Приготування:

  1. У глибокій каструлі з’єднайте воду, молоко, додайте сіль і нарізане кубиками вершкове масло.
  2. Поставте на середній вогонь і нагрівайте, доки масло повністю не розтане.
  3. Зніміть каструлю з вогню та акуратно вмішайте борошно за допомогою дерев’яної ложки.
  4. Поверніть на плиту і постійно помішуйте тісто протягом 2 хвилин, поки воно не почне збиратися в кулю і не з’явиться скоринка на дні каструлі.
  5. Дайте тісту постояти 5 хвилин, потім по одному додайте яйця, ретельно перемішуючи після кожного додавання. Зверніть увагу на консистенцію: тісто не повинно бути надто рідким. Якщо яйця великі, можливо, вам знадобиться менше.
  6. Для надійності останнє яйце краще збити окремо та додавати частинами. Тісто має бути однорідним та блискучим.
  7. Перекладіть тісто в кондитерський мішок, якщо його немає, то допоможе звичайний пакетик зі зрізаним носиком.
  8. Відсадіть тісто на лист, застелений пергаментом.
  9. Помістіть духовку в заздалегідь розігріту до 220°C і випікайте 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 ° C і продовжуйте випікати ще 25-30 хвилин до золотистого кольору. Духовку не відкривайте.
  10. Коли еклери будуть готові, акуратно зніміть їх з дека і зробіть по два невеликі отвори в нижній частині для виходу пари. Повністю остудіть.
  11. У мисці збийте яйця, з цукром, ванільним цукром та кукурудзяним крохмалем до однорідної маси.
  12. Поставте каструлю з молоком на плиту, частину молока з’єднайте з яєчно-крохмальною сумішшю.
  13. Коли молоко в каструлі почне закипати, тонким струмком влийте яєчно-крохмальну масу і поступово помішуючи доведіть до загусання. Кип’ятити крем не потрібно, інакше в ньому можуть з’явитися крупинки.
  14. Коли крем охолоне, введіть розм’якшене масло.
  15. Обережно начиніть еклери кремом через отвори. Залишіть їх у холодильнику на пару годин.

Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Найсприятливіші дні для посіву огірків на грядки у 2025 році: багатий урожай вам забезпечений

Огірки, посаджені через розсаду, дозволяють зібрати більш ранній врожай. Але досвідчені городники знають, що при…

19/04/2025 22:54
  • Новини

Погода в Україні на неділю, 20 квітня

На всій території нашої країни очікується літній характер погоди з високими температурними показниками та малохмарним…

19/04/2025 21:58
  • Новини

Магнітні бурі на неділю, 20 квітня 2025 року

Магнітні бурі серйозної небезпеки не несуть, але можуть ускладнити життя тим, хто має проблеми зі…

19/04/2025 20:48
  • Новини

Глобальне потепління загрожує психічному здоров’ю: нове сенсаційне дослідження вчених

Підвищення температури на планеті може спричинити різке зростання кількості психічних розладів до 2050 року. Вчені…

19/04/2025 19:38
  • Новини

У зоні, де панувала смерть, зростає життя: Чорнобиль вражає новим рекордом

Колись мертва зона сьогодні дивує життям. На території Чорнобильського заповідника зафіксували найбільше стадо благородних оленів…

19/04/2025 18:52
  • Новини

У Пенсійному фонді озвучили вимоги до банківського рахунку, щоб отримувати пенсію на картку

Пенсії в Україні виплачуються через відділення Укрпошти чи через банки. Пенсіонери можуть самі обирати зручний…

19/04/2025 15:12