Новини

Домашні еклери із заварним кремом, які вийдуть навіть у господинь-початківців: вдалий рецепт

Нічого складного в приготуванні еклерів немає, головне, слідувати рецепту.

Раніше ми розповідали, як приготувати ароматний банановий кекс.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода – 100 мл
  • Молоко – 110 мл
  • Вершкове масло – 85 г
  • Борошно – 130 г
  • Яйця – 200 г (приблизно 4-5 шт.)
  • Сіль – 1/4 ч. л.

Для крему:

  • Молоко – 500 мл;
  • Масло вершкове – 50 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 150 г;
  • Крахмаль кукурудзяний 30 г;
  • Ванільний цукор – 10 г.

Приготування:

  1. У глибокій каструлі з’єднайте воду, молоко, додайте сіль і нарізане кубиками вершкове масло.
  2. Поставте на середній вогонь і нагрівайте, доки масло повністю не розтане.
  3. Зніміть каструлю з вогню та акуратно вмішайте борошно за допомогою дерев’яної ложки.
  4. Поверніть на плиту і постійно помішуйте тісто протягом 2 хвилин, поки воно не почне збиратися в кулю і не з’явиться скоринка на дні каструлі.
  5. Дайте тісту постояти 5 хвилин, потім по одному додайте яйця, ретельно перемішуючи після кожного додавання. Зверніть увагу на консистенцію: тісто не повинно бути надто рідким. Якщо яйця великі, можливо, вам знадобиться менше.
  6. Для надійності останнє яйце краще збити окремо та додавати частинами. Тісто має бути однорідним та блискучим.
  7. Перекладіть тісто в кондитерський мішок, якщо його немає, то допоможе звичайний пакетик зі зрізаним носиком.
  8. Відсадіть тісто на лист, застелений пергаментом.
  9. Помістіть духовку в заздалегідь розігріту до 220°C і випікайте 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 ° C і продовжуйте випікати ще 25-30 хвилин до золотистого кольору. Духовку не відкривайте.
  10. Коли еклери будуть готові, акуратно зніміть їх з дека і зробіть по два невеликі отвори в нижній частині для виходу пари. Повністю остудіть.
  11. У мисці збийте яйця, з цукром, ванільним цукром та кукурудзяним крохмалем до однорідної маси.
  12. Поставте каструлю з молоком на плиту, частину молока з’єднайте з яєчно-крохмальною сумішшю.
  13. Коли молоко в каструлі почне закипати, тонким струмком влийте яєчно-крохмальну масу і поступово помішуючи доведіть до загусання. Кип’ятити крем не потрібно, інакше в ньому можуть з’явитися крупинки.
  14. Коли крем охолоне, введіть розм’якшене масло.
  15. Обережно начиніть еклери кремом через отвори. Залишіть їх у холодильнику на пару годин.

Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Скільки живе бензин у каністрі: як не зіпсувати паливо та мотор

Українські водії все частіше роблять запаси бензину "про всяк випадок". Однак мало хто замислюється, що…

27/10/2025 19:25
  • Новини

Крайній термін — 1 листопада: кого можуть позбавити виплат без ідентифікації

Залишилося кілька днів. Що буде якщо не пройти ідентифікацію до кінця жовтня

27/10/2025 18:42
  • Новини

ТЦК матимуть доступ до єдиного сервісу даних: як нова система змінить процес мобілізації

В Україні готують до запуску масштабний цифровий сервіс, який об'єднає державні реєстри та бази даних.…

27/10/2025 18:21
  • Новини

Хто платить більше: порівняння цін за мобільний зв’язок в Україні та сусідніх країнах

Мобільний зв'язок в Україні кращий, ніж в ЄС, але більш відчутний для гаманця громадян. Чи…

27/10/2025 17:39
  • Новини

Надають допомогу на оплату електроенергії: хто може отримати

Держава запускає програму підтримки сімей на допомогу на оплату електроенергії. Нарахування відбуваються автоматично, без заяв,…

27/10/2025 17:19
  • Новини

Пенсії з надбавкою: хто отримає додатково майже тисячу гривень у листопаді

Пенсійні бонуси на наступний місяць. Хто в Україні отримує додаткову грошову допомогу від ПФУ?

27/10/2025 16:40