Новини

Макаржаник – найніжніший десерт із бабусиної записника

Макаржаник

Макаржаник – старовинний український десерт із м’якого коржика, маку та молока. Його подають у глибокій тарілці та їдять ложкою.

Інгредієнти:

  • цукор – 200 г,
  • мед – 100 г,
  • кефір – 100 мл,
  • яйця – 3 шт.,
  • борошно – 200 г,
  • сода – 1 чайна ложка,
  • молоко – 200 мл,
  • мак – 100 г.

Приготування:

  1. Збийте яйця, додайте 100 г цукру та мед, перемішайте.
  2. Влийте кефір, додайте соду, знову перемішайте.
  3. Всипте борошно і замісіть рідке тісто.
  4. Вилийте тісто в змащену маслом форму і випікайте 30 хвилин при 180 градусах.
  5. Мак промийте, облийте окропом і розітріть: спочатку без цукру, потім зі 100 г цукру, що залишилися.
  6. Закип’ятіть молоко і залийте ним мак.
  7. Готовий корж дістаньте з форми, наріжте на шматочки.
  8. Подавайте, заливаючи шматочки молочно-маковою сумішшю.

Вам сподобається:

Новое на сайте

  • Новини

Перевірено городниками: які сорти буряка найкраще підходять для України?

Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…

14/12/2025 19:30
  • Новини

Час підбивати підсумки: що обіцяють знаки зодіаку українцям – гороскоп на 15-21 грудня

Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…

14/12/2025 18:00
  • Новини

Покарання по боргах за комуналку: що справді можуть відібрати через суд, а що ні

Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…

14/12/2025 17:00
  • Новини

Пенсія більша за зарплату: як прокурор у 41 рік отримав виплати 219 тисяч гривень

В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…

14/12/2025 16:00
  • Новини

Комуналка повільно, але впевнено дорожчає: за що українці вже платять більше

Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…

14/12/2025 15:00
  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00