Новини

Неймовірно повітряні та пористі булочки до чаю: додайте до борошна один компонент і результат здивує

Автор популярного українського кулінарного каналу “Кулінарні рецепти від Надії” поділилася рецептом найсмачніших булочок, які ідеально доповнять чай чи каву.

Читайте також: Ліниві булочки з яблуками: рідні будуть у захваті від такої випічки – швидко та смачно

“Ці прості, але неймовірно смачні здобні булочки на молоці ідеально підходять для створення затишної атмосфери вдома. Вони м’які, повітряні і мають хрумку скоринку, що зробить їх улюбленими ласощами для всієї родини”, – розповіла вона про свій рецепт.

Саме манка дає булочкам пористість та легкість.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г;
  • Манка – 2 ст. ложки;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • Дріжджі сухі – 7 г;
  • 2 білки та 1 жовток для тесту, другий жовток – для змащування
  • Цукор – 80 г;
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка;
  • Вершкове масло – 60 г;
  • Молоко – 200 мл;
  • Рослинна олія – ​​- 2 столові ложки.

Для посипання:

  • Борошно – 2 ст. ложки;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Ванільний цукор – 0,5 чайної ложки;
  • Вершкове масло – 20 г.

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте борошно, манку, розпушувач та сухі дріжджі, ретельно перемішайте.
  2. В окремому посуді збийте два білки та один жовток, додайте цукор та ванільний цукор, перемішайте віночком.
  3. Введіть у суміш м’яке вершкове масло і знову перемішайте. Потім влийте тепле молоко та ретельно перемішайте.
  4. Поступово додавайте сухі інгредієнти та замісіть тісто руками.
  5. Вимішуйте тісто близько 6 хвилин, додайте олію і продовжуйте вимішувати до однорідної маси.
  6. Змастіть олією потрібну ємність і покладіть в неї тісто. Залиште його на годину, щоб воно піднялося.
  7. Приготуйте посипання, змішавши борошно, цукор, ванільний цукор і вершкове масло до отримання крихти.
  8. Поділіть тісто на 12 рівних частин і сформуйте булочки. Викладіть їх на лист, попередньо застелений пергаментом.
  9. Накрийте булочки рушником і дайте їм піднятися ще 40 хвилин.
  10. Змішайте жовток, що залишився, з молоком і змастіть булочки. Посипте їх приготованою крихтою.
  11. Розігрійте духовку до 180 °C і випікайте булочки протягом 20 хвилин.

Насолоджуйтесь ароматними та ніжними булочками разом із близькими!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Якої висоти має бути паркан між сусідами: нормативи, які варто знати

Встановлюючи паркан між ділянками, важливо враховувати не лише свої бажання, а й норми законодавства —…

19/04/2025 16:35
  • Новини

Грошова допомога від відомої міжнародної організації: хто отримає і як перевірити статус заявки

Фінансова допомога від NRC знову доступна для частини заявників, які реєструвалися наприкінці січня 2025 року.…

19/04/2025 15:53
  • Новини

У Пенсійному фонді озвучили вимоги до банківського рахунку, щоб отримувати пенсію на картку

Пенсії в Україні виплачуються через відділення Укрпошти чи через банки. Пенсіонери можуть самі обирати зручний…

19/04/2025 15:12
  • Статті

Що таке технічні умови (ТУ) та навіщо їх розробляти?

У сучасному виробничому процесі технічні умови (ТУ) відіграють ключову роль. Це не просто внутрішній документ…

19/04/2025 14:24
  • Новини

Навіщо сіяти гірчицю на городі: користь сидерата, про яку варто знати кожному дачнику

Багато городників не приділяють уваги гірчиці як сидерату, вважаючи її другорядною рослиною. Але дарма!

19/04/2025 13:44
  • Новини

Шоколадна паска: святкова насолода з горіхами, цукатами та ніжною глазур’ю

Великдень — це час, коли хочеться тепла, домашнього затишку й особливих смаків. Якщо вам до…

19/04/2025 12:43