Новини

Неймовірно повітряні та пористі булочки до чаю: додайте до борошна один компонент і результат здивує

Автор популярного українського кулінарного каналу “Кулінарні рецепти від Надії” поділилася рецептом найсмачніших булочок, які ідеально доповнять чай чи каву.

Читайте також: Ліниві булочки з яблуками: рідні будуть у захваті від такої випічки – швидко та смачно

“Ці прості, але неймовірно смачні здобні булочки на молоці ідеально підходять для створення затишної атмосфери вдома. Вони м’які, повітряні і мають хрумку скоринку, що зробить їх улюбленими ласощами для всієї родини”, – розповіла вона про свій рецепт.

Саме манка дає булочкам пористість та легкість.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г;
  • Манка – 2 ст. ложки;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • Дріжджі сухі – 7 г;
  • 2 білки та 1 жовток для тесту, другий жовток – для змащування
  • Цукор – 80 г;
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка;
  • Вершкове масло – 60 г;
  • Молоко – 200 мл;
  • Рослинна олія – ​​- 2 столові ложки.

Для посипання:

  • Борошно – 2 ст. ложки;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Ванільний цукор – 0,5 чайної ложки;
  • Вершкове масло – 20 г.

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте борошно, манку, розпушувач та сухі дріжджі, ретельно перемішайте.
  2. В окремому посуді збийте два білки та один жовток, додайте цукор та ванільний цукор, перемішайте віночком.
  3. Введіть у суміш м’яке вершкове масло і знову перемішайте. Потім влийте тепле молоко та ретельно перемішайте.
  4. Поступово додавайте сухі інгредієнти та замісіть тісто руками.
  5. Вимішуйте тісто близько 6 хвилин, додайте олію і продовжуйте вимішувати до однорідної маси.
  6. Змастіть олією потрібну ємність і покладіть в неї тісто. Залиште його на годину, щоб воно піднялося.
  7. Приготуйте посипання, змішавши борошно, цукор, ванільний цукор і вершкове масло до отримання крихти.
  8. Поділіть тісто на 12 рівних частин і сформуйте булочки. Викладіть їх на лист, попередньо застелений пергаментом.
  9. Накрийте булочки рушником і дайте їм піднятися ще 40 хвилин.
  10. Змішайте жовток, що залишився, з молоком і змастіть булочки. Посипте їх приготованою крихтою.
  11. Розігрійте духовку до 180 °C і випікайте булочки протягом 20 хвилин.

Насолоджуйтесь ароматними та ніжними булочками разом із близькими!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Один інгредієнт – і огірки в банках стануть м’якими: як не зіпсувати консервацію

Навіть досвідчені господині іноді припускаються цієї помилки, у результаті чого огірки втрачають хрусткість. Як цього…

23/07/2025 07:46
  • Новини

Якою буде мінімальна пенсія з 1 серпня 2025 року: на що можна розраховувати

У 2025 році в Україні вже відбулося підвищення мінімальних пенсій — завдяки індексації, яка проводилася…

23/07/2025 05:35
  • Новини

Погода в Україні на середу, 23 липня

Синоптики прогнозують погоду переважно без опадів, лише подекуди грози. Дощі з грозами вдень найімовірніші на…

22/07/2025 23:38
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 23 липня 2025 року: треба бути уважнішими до себе

Що кажуть фахівці: чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

22/07/2025 22:59
  • Статті

Коли моляться – перемагають: як Богородиця врятувала Почаївську лавру

У день святкування Почаївської ікони Церква згадує чудеса, явлені через образ Пресвятої Богородиці. Ця ікона…

22/07/2025 21:58
  • Статті

Слабкість у м’язах: коли це не вік, а хвороба

Відчуваєте, що підйом сходами став стомлюючим, а сумки здаються важчими? Це може бути не просто…

22/07/2025 20:57