Новини

Неймовірно повітряні та пористі булочки до чаю: додайте до борошна один компонент і результат здивує

Автор популярного українського кулінарного каналу “Кулінарні рецепти від Надії” поділилася рецептом найсмачніших булочок, які ідеально доповнять чай чи каву.

Читайте також: Ліниві булочки з яблуками: рідні будуть у захваті від такої випічки – швидко та смачно

“Ці прості, але неймовірно смачні здобні булочки на молоці ідеально підходять для створення затишної атмосфери вдома. Вони м’які, повітряні і мають хрумку скоринку, що зробить їх улюбленими ласощами для всієї родини”, – розповіла вона про свій рецепт.

Саме манка дає булочкам пористість та легкість.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г;
  • Манка – 2 ст. ложки;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • Дріжджі сухі – 7 г;
  • 2 білки та 1 жовток для тесту, другий жовток – для змащування
  • Цукор – 80 г;
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка;
  • Вершкове масло – 60 г;
  • Молоко – 200 мл;
  • Рослинна олія – ​​- 2 столові ложки.

Для посипання:

  • Борошно – 2 ст. ложки;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Ванільний цукор – 0,5 чайної ложки;
  • Вершкове масло – 20 г.

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте борошно, манку, розпушувач та сухі дріжджі, ретельно перемішайте.
  2. В окремому посуді збийте два білки та один жовток, додайте цукор та ванільний цукор, перемішайте віночком.
  3. Введіть у суміш м’яке вершкове масло і знову перемішайте. Потім влийте тепле молоко та ретельно перемішайте.
  4. Поступово додавайте сухі інгредієнти та замісіть тісто руками.
  5. Вимішуйте тісто близько 6 хвилин, додайте олію і продовжуйте вимішувати до однорідної маси.
  6. Змастіть олією потрібну ємність і покладіть в неї тісто. Залиште його на годину, щоб воно піднялося.
  7. Приготуйте посипання, змішавши борошно, цукор, ванільний цукор і вершкове масло до отримання крихти.
  8. Поділіть тісто на 12 рівних частин і сформуйте булочки. Викладіть їх на лист, попередньо застелений пергаментом.
  9. Накрийте булочки рушником і дайте їм піднятися ще 40 хвилин.
  10. Змішайте жовток, що залишився, з молоком і змастіть булочки. Посипте їх приготованою крихтою.
  11. Розігрійте духовку до 180 °C і випікайте булочки протягом 20 хвилин.

Насолоджуйтесь ароматними та ніжними булочками разом із близькими!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Жорстокий напад у Варшаві: за що побили молодих українців

У Польщі троє чоловіків напали на громадян України. Поліція оперативно відреагувала, зловмисників затримали.

06/09/2025 11:50
  • Новини

Електроенергія для населення дорожчатиме щороку: як зміняться витрати українців

НКРЕКП скоригувала тарифи – в Україні готуються до нової хвилі підвищень цін на світло. Розповідаємо,…

06/09/2025 10:55
  • Новини

«Павутина» СБУ: як українська спецоперація вдарила по стратегічній авіації РФ

Після проведення спецоперації «Павутина» Росія була змушена відвести свої стратегічні бомбардувальники на аеродром «Українка». на…

06/09/2025 10:00
  • Новини

Борошняні жуки та міль: як правильно зберігати борошно, щоб уникнути появи шкідників

Борошно – не вічне, у нього є свій термін зберігання, по закінченні якого продукт вважається…

06/09/2025 09:10
  • Новини

Дрова без документів на подвір’ї: які штрафи за це загрожують українцям

Ліси в Україні знаходяться під контролем держави, а їх використання регулюється чинним законодавством. Юристи Центрального…

06/09/2025 07:55
  • Новини

Яку пенсію заробив 86-річний керівник легендарного ансамблю Вірського

Мирослав Вантух – відомий хореограф зі стажем трудової діяльності понад 60 років. Митець також удостоєний…

06/09/2025 06:38