Новини

Печиво на смальці: класика домашньої випічки для кожного дня

Раніше ми давали рецепт пісочного печива, яке просто тане у роті.

Печиво на смальці — це традиційна випічка, яка завойовує серця своєю хрусткою текстурою та насиченим смаком. Завдяки смальцю десерт набуває особливої ароматності та пишності, які відрізняють його від інших видів печива. Ідеальне як для затишного чаювання в сімейному колі, так і для швидкого солодкого перекусу під час робочого дня.

Інгредієнти:

  • 200 г смальцю
  • 400 г пшеничного борошна
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 пакетик ваніліну
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C. Підготуйте деко, застеливши його пергаментним папером.
  2. Розтопіть смалець і залиште охолонути.
  3. У мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль. В іншій мисці збийте яйця з цукром і ваніліном до піни.
  4. Поступово вливайте охолоджений смалець до яєчної суміші, постійно перемішуючи.
  5. З’єднайте сухі та мокрі інгредієнти, замісіть тісто.
  6. На посипаній борошном поверхні розкачайте тісто товщиною 5 мм.
  7. Виріжте печиво за допомогою формочок.
  8. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
  9. Перекладіть печиво на решітку для охолодження.

Секрети успіху:

  • Додайте дрібку кориці або мускатного горіха для більшої ароматності.
  • Чим довше збиваєте яйця з цукром, тим пишнішим буде печиво.
  • Не пересмажуйте: печиво має залишатися хрустким зовні та м’яким всередині.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Якщо банк збанкрутував: як і коли можна отримати свої гроші

Українці зможуть швидше отримувати свої кошти після краху банку. Фонд гарантувань вкладів скоротив час повернення…

21/10/2025 17:22
  • Новини

Не поспішайте звільнятися: які права працюючих пенсіонерів

Багато хто вважає, що з виходом на пенсію робота закінчується. Але ж це міф. Закон…

21/10/2025 16:59
  • Новини

Прихована пастка для здоров’я: кардіолог назвала тип солі, найбільш небезпечний для серця

Обманюємо самі себе. Лікарка розповіла, чому краще обмежити вживання солі з грубими кристалами.

21/10/2025 16:36
  • Новини

Отримаєте рекордний урожай: як правильно сіяти петрушку під зиму

Хочете отримати хороший урожай петрушки? Пенсійне їх під зиму. Розповідаємо, як це зробити правильно.

21/10/2025 16:16
  • Статті

10 помилок, які скорочують термін служби посудомийки Bosch

Посудомийна машина - це не просто побутовий прилад, а незамінний помічник на кухні, який економить…

21/10/2025 16:13
  • Новини

Кекс «П’ятихвилинка»: готуємо десерт за рекордно короткий час

Хочете поласувати чимось солодким, але зовсім немає часу для приготування? Цей неймовірно смачний кекс готується…

21/10/2025 15:56