Дієтолог Міхал Вжосек коропа ставить на третє місце у списку найкориснішої риби. Тому що цей вид містить небагато омега-3 кислот. Але коропа люблять за смачне і ніжне м’ясо, яке особливо корисне для жінок. Вживання цієї риби позитивно впливає на красу шкіри та волосся.
В оселедці є значно більше надзвичайно корисних омега-3 жирних кислот. Вони відомі протизапальними властивостями та підтримують здоров’я серця. Однак часто на святковому столі оселець поєднують з майонезом, наприклад, у салаті «Оселедець під шубою», або поливають додатково олією. Цим самим надають більше негативного впливу і дещо нівелюють користь.
На перше місце за користю дієтологи ставлять білу рибу: минтай, тріску та хек. Ці види нежирні і низькокалорійні. У 100 г міститься всього 70-90 ккал. Водночас така риба містить білок, йод і калій.
Хек можна придбати у будь-яку пору року. Його біле м’ясо добре засвоюється, тому підходить для людей різного віку. Також страви з хеку не підвищують рівень холестерину – це актуально для багатьох людей старшого віку. Навіть хворі на недуги травної системи можуть сміливо вживати хек.
Щоб зберегти максимум користі хека, як і інші види риби, його краще запікати або готувати на пару. Смажена риба може бути смачною, але корисних властивостей у ній залишається мало, а шкода від такого приготування відома.
Вас також можуть зацікавити новини:
Всеукраїнська благодійна організація Food Foundation відкриває нову реєстрацію на отримання гуманітарної допомоги. Набір включає 18…
Попит на кремацію в Україні зростає. Експерти кажуть, що в столиці цей спосіб прощання вже…
В Україні з 15 листопада розпочався прийом заявок на 1000 гривень від держави за програмою…
Перед тим як укладати угоду купівлі-продажу житла чи іншого об’єкта, важливо ретельно підготуватися. Даємо докладну…
Розмір пенсії в України залежить від двох ключових показників: тривалості стажу та розміру заробітної плати,…
Українці вже давно звикли оплачувати дві окремі квитанції за газ – за сам ресурс та…