Новини

Оригінальні рецепти різдвяних страв: головна страва столу – свиняча шия, запечена з грибами

Якщо ви досі не вирішили, чим здивувати рідних на Різдво, ми спростили вашу задачу.

Свиняча шия, запечена з грибами

Інгредієнти:

  • Свинина (шия) — 1 кілограм,
  • перець болгарський — 1 штука,
  • бекон копчений — 200 грамів,
  • печериці — 250 грамів,
  • цибуля ріпчаста — 3 штуки,
  • олія рослинна — 2 столові ложки,
  • паприка мелена — 1 чайна ложка,
  • перець чорний мелений, часник сушений, чебрець сушений — 0,5 чайної ложки,
  • петрушка і сіль — за смаком.

Приготування:

У процесі приготування знадобиться міцна кулінарна нитка, рукав для запікання та харчова плівка.

  1. Нарізати гриби пластинками, у пательні розігріти половину олії і обсмажити печериці до випаровування рідини та легкого підрум’янювання. Викласти гриби зі сковороди на тарілку. Очистити цибулю і нарізати дрібними кубиками. Розігріти решту олії та обсмажити цибулю до м’якості. Промити і подрібнити петрушку. До обсмаженої цибулі додати паприку і петрушку, добре перемішати.
  2. М’ясо вимити, обсушити і нарізати його скибочками завширшки один сантиметр. Накрити скибочки м’яса харчовою плівкою і відбити кухонним молотком із двох боків. Натерти м’ясо сіллю і прянощами (сушеним часником, чебрецем і чорним меленим перцем) з двох боків. Солодкий перець очистити і нарізати дрібними кубиками. Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.
  3. Почати формувати страву. Візуально розділити все м’ясо на три частини. Покласти на нитки 3-4 скибочки м’яса хрест-навхрест. На шар м’яса викласти половину цибулі. Потім розподілити половину перцю, викладати половину грибів. Весь бекон також розділити на три частини. Викладати шар бекону. Потім усі шари повторити: скибочки свинячої шиї, цибуля, перець, гриби та бекон. Останніми укласти шари м’яса та бекону. Зав’язати нитки.
  4. Помістити м’ясний рулет у рукав, викласти на деко або у форму для запікання. Зробити в рукаві кілька отворів за допомогою зубочистки. Запікати у духовці при 180 градусах 1,5 години. Потім звільнити верх рулету від рукава, полити соком, що утворився, і відправити в духовку ще на 15 хвилин. Дати готовій страві трохи охолонути і обов’язково відразу звільнити від ниток.

Дивіться рецепти, які стануть чудовим доповненням до вашого святкового меню:

Новое на сайте

  • Новини

Гороскоп на тиждень з 8 по 14 вересня – тиждень долі: астрологія допомагає закрити старе

Вересень входить у свою найнапруженішу фазу. Цього тижня внутрішні голоси минулого звучать особливо голосно, нагадуючи…

07/09/2025 20:58
  • Новини

“Кривавий Місяць”: можна виходити спостерігати повне затемнення супутника Землі

Сьогодні ввечері жителі України зможуть спостерігати рідкісне астрономічне явище - повне місячне затемнення, відоме як…

07/09/2025 19:59
  • Статті

Чому Церква святкує Різдво Пресвятої Богородиці?

8 вересня (за новоюліанським календарем) і 21 вересня (за юліанським) Свята Церква святкує Велике Свято…

07/09/2025 18:59
  • Статті

Небезпечні сигнали: як вчасно розпізнати захворювання нирок

Проблеми з нирками часто маскуються під загальну слабкість чи втому. Але якщо вчасно не розпізнати…

07/09/2025 17:55
  • Статті

Місячний календар рибалки на тиждень: як не виїхати з водойми з порожніми руками

Вересень – перехідний місяць на водоймах. Зниження температури активізує клювання, особливо у хижаків. Спираючись на…

07/09/2025 16:28
  • Статті

Як старий самовар може принести прибуток

Самовар з кривими ніжками, забутий на горищі, може коштувати у 10 разів дорожче, ніж ви…

07/09/2025 14:58