Новини

Оригінальні рецепти різдвяних страв: головна страва столу – свиняча шия, запечена з грибами

Якщо ви досі не вирішили, чим здивувати рідних на Різдво, ми спростили вашу задачу.

Свиняча шия, запечена з грибами

Інгредієнти:

  • Свинина (шия) — 1 кілограм,
  • перець болгарський — 1 штука,
  • бекон копчений — 200 грамів,
  • печериці — 250 грамів,
  • цибуля ріпчаста — 3 штуки,
  • олія рослинна — 2 столові ложки,
  • паприка мелена — 1 чайна ложка,
  • перець чорний мелений, часник сушений, чебрець сушений — 0,5 чайної ложки,
  • петрушка і сіль — за смаком.

Приготування:

У процесі приготування знадобиться міцна кулінарна нитка, рукав для запікання та харчова плівка.

  1. Нарізати гриби пластинками, у пательні розігріти половину олії і обсмажити печериці до випаровування рідини та легкого підрум’янювання. Викласти гриби зі сковороди на тарілку. Очистити цибулю і нарізати дрібними кубиками. Розігріти решту олії та обсмажити цибулю до м’якості. Промити і подрібнити петрушку. До обсмаженої цибулі додати паприку і петрушку, добре перемішати.
  2. М’ясо вимити, обсушити і нарізати його скибочками завширшки один сантиметр. Накрити скибочки м’яса харчовою плівкою і відбити кухонним молотком із двох боків. Натерти м’ясо сіллю і прянощами (сушеним часником, чебрецем і чорним меленим перцем) з двох боків. Солодкий перець очистити і нарізати дрібними кубиками. Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.
  3. Почати формувати страву. Візуально розділити все м’ясо на три частини. Покласти на нитки 3-4 скибочки м’яса хрест-навхрест. На шар м’яса викласти половину цибулі. Потім розподілити половину перцю, викладати половину грибів. Весь бекон також розділити на три частини. Викладати шар бекону. Потім усі шари повторити: скибочки свинячої шиї, цибуля, перець, гриби та бекон. Останніми укласти шари м’яса та бекону. Зав’язати нитки.
  4. Помістити м’ясний рулет у рукав, викласти на деко або у форму для запікання. Зробити в рукаві кілька отворів за допомогою зубочистки. Запікати у духовці при 180 градусах 1,5 години. Потім звільнити верх рулету від рукава, полити соком, що утворився, і відправити в духовку ще на 15 хвилин. Дати готовій страві трохи охолонути і обов’язково відразу звільнити від ниток.

Дивіться рецепти, які стануть чудовим доповненням до вашого святкового меню:

Новое на сайте

  • Новини

Через одного мешканця можуть відключити від газу весь будинок: споживачів попередили про ризики

Один випадок порушення — і газ відключать всім мешканцям будинку: у Київгазі розповіли про загрози.

23/10/2025 12:52
  • Новини

Як самостійно подолати панічну атаку: три ефективні техніки для заспокоєння

Панічні атаки — це раптові напади страху, які супроводжуються прискореним серцебиттям, запамороченням і відчуттям втрати…

23/10/2025 12:25
  • Новини

Як учаснику бойових дій оформити пенсію: покрокова інструкція від Міноборони

Документи, етапи та пільги, про які варто знати УБД. Хто має право на пенсію і…

23/10/2025 12:20
  • Новини

Масштабний перерахунок пенсій у 2026 році: кому підвищать, а хто залишиться без індексації

У 2026 році в Україні проведуть масштабну індексацію пенсій. Проте не всі пенсіонери отримають підвищення.…

23/10/2025 12:04
  • Статті

Чому фрезерний верстат з ЧПУ – розумний вибір

Обробка металу, дерева чи каменю неможлива без сучасного фрезерного верстата з числовим програмним управлінням (ЧПУ).…

23/10/2025 11:46
  • Новини

Зростання цін на електроенергію: в уряді зробили важливу заяву

Кабінет Міністрів України ухвалив важливе рішення щодо вартості електроенергії для населення на час опалювального сезону.

23/10/2025 10:39