Новини

Оригінальні рецепти різдвяних страв: головна страва столу – свиняча шия, запечена з грибами

Якщо ви досі не вирішили, чим здивувати рідних на Різдво, ми спростили вашу задачу.

Свиняча шия, запечена з грибами

Інгредієнти:

  • Свинина (шия) — 1 кілограм,
  • перець болгарський — 1 штука,
  • бекон копчений — 200 грамів,
  • печериці — 250 грамів,
  • цибуля ріпчаста — 3 штуки,
  • олія рослинна — 2 столові ложки,
  • паприка мелена — 1 чайна ложка,
  • перець чорний мелений, часник сушений, чебрець сушений — 0,5 чайної ложки,
  • петрушка і сіль — за смаком.

Приготування:

У процесі приготування знадобиться міцна кулінарна нитка, рукав для запікання та харчова плівка.

  1. Нарізати гриби пластинками, у пательні розігріти половину олії і обсмажити печериці до випаровування рідини та легкого підрум’янювання. Викласти гриби зі сковороди на тарілку. Очистити цибулю і нарізати дрібними кубиками. Розігріти решту олії та обсмажити цибулю до м’якості. Промити і подрібнити петрушку. До обсмаженої цибулі додати паприку і петрушку, добре перемішати.
  2. М’ясо вимити, обсушити і нарізати його скибочками завширшки один сантиметр. Накрити скибочки м’яса харчовою плівкою і відбити кухонним молотком із двох боків. Натерти м’ясо сіллю і прянощами (сушеним часником, чебрецем і чорним меленим перцем) з двох боків. Солодкий перець очистити і нарізати дрібними кубиками. Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.
  3. Почати формувати страву. Візуально розділити все м’ясо на три частини. Покласти на нитки 3-4 скибочки м’яса хрест-навхрест. На шар м’яса викласти половину цибулі. Потім розподілити половину перцю, викладати половину грибів. Весь бекон також розділити на три частини. Викладати шар бекону. Потім усі шари повторити: скибочки свинячої шиї, цибуля, перець, гриби та бекон. Останніми укласти шари м’яса та бекону. Зав’язати нитки.
  4. Помістити м’ясний рулет у рукав, викласти на деко або у форму для запікання. Зробити в рукаві кілька отворів за допомогою зубочистки. Запікати у духовці при 180 градусах 1,5 години. Потім звільнити верх рулету від рукава, полити соком, що утворився, і відправити в духовку ще на 15 хвилин. Дати готовій страві трохи охолонути і обов’язково відразу звільнити від ниток.

Дивіться рецепти, які стануть чудовим доповненням до вашого святкового меню:

Новое на сайте

  • Новини

Яловичі тефтелі в соусі: максимум смаку – мінімум клопоту

Коли немає часу на складні рецепти, ці тефтелі виручать - готуються швидко, виходять ситними та…

09/07/2025 18:59
  • Новини

Стало відомо, скільки українців живуть за межею бідності – нові дані Мінсоцполітики.

В Україні майже 9 мільйонів людей живуть за межею бідності, але державні програми підтримки охоплюють…

09/07/2025 17:58
  • Статті

Перехід на Пенсійний фонд: хто і як тепер отримуватиме соцдопомогу

З липня більшість видів допомог, які раніше оформлювали у відділах соцзахисту, тепер виплачуватиме Пенсійний фонд.…

09/07/2025 16:56
  • Новини

Помер Ігор Поклад: автор музики легендарних українських пісень

На 84-му році життя помер відомий український композитор Ігор Поклад. Його хіти «Ой, летіли дикі…

09/07/2025 16:05
  • Новини

Встигніть зібрати цибулю, інакше втратите частину урожаю: коли це потрібно зробити у 2025 році

Хочете, щоб ваша цибуля зберігалася довго? Дізнайтесь, як не проґавити ідеальний момент для збору врожаю.

09/07/2025 15:30
  • Новини

Пряний твердий сир своїми руками: ароматний делікатес зі спеціями та горіхами

Цей домашній сир має насичений смак і щільну текстуру, як у справжніх сироварів. А головне…

09/07/2025 15:00