Данські вчені переконують, що у рибній консерві зберігається і білок, і вітаміни, і мікроелементи. Такі результати досліджень опубліковані в науковому журналі. На їхню думку, правильно приготована консерва зберігає до 90% усіх корисних речовин.
Наприклад, печінка тріски у консервованому вигляді містить вітамін D та омега-3 жирні кислоти.
Консервований тунець показаний для харчування спортсменів, а також тих, хто намагається схуднути. Уся справа у великій кількості білка, який засвоюється людським організмом майже на 95%.
При покупці консервованої риби звертайте увагу на тару. Банка повинна бути обов’язково цілою та неушкодженою. Якщо є відчуття, що бляшанка «надулася» – відмовтеся від неї. Зіпсована консерва може стати серйозним ризиком для здоров’я.
Перевірте маркування: воно повинно бути вибитим на кришці, а не написане вручну.
Найкраще, коли окрім риби в консерві містяться тільки сіль та спеції. Віддавайте перевагу рибним консервам у власному соку.
Вас також можуть зацікавити новини:
Все про сіль: що можна використовувати для консервації та як виявити підробку (відео)
Не менше 1 рази на тиждень: названо найкориснішу рибу, яку обов’язково потрібно їсти взимку
23 травня сухо та сонячно, крім одного регіону: дощитиме лише у західних областях.
Розумні годинники не тільки показують час, а й виконують безліч інших функцій, які роблять наше…
Що чекає на метеозалежних людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Досвідчені кухарі знають маленький секрет смачного плову. Щоб плов вийшов чудово ніжним та смачним, потрібно…
За рік яйця подорожчали майже на 75%, але у квітні-травні почали дешевшати. Експерти пояснюють, коли…
Тисячі українців виявилися далеко від своїх будинків через війну. Що робити з комунальними платежами, якщо…