Данські вчені переконують, що у рибній консерві зберігається і білок, і вітаміни, і мікроелементи. Такі результати досліджень опубліковані в науковому журналі. На їхню думку, правильно приготована консерва зберігає до 90% усіх корисних речовин.
Наприклад, печінка тріски у консервованому вигляді містить вітамін D та омега-3 жирні кислоти.
Консервований тунець показаний для харчування спортсменів, а також тих, хто намагається схуднути. Уся справа у великій кількості білка, який засвоюється людським організмом майже на 95%.
При покупці консервованої риби звертайте увагу на тару. Банка повинна бути обов’язково цілою та неушкодженою. Якщо є відчуття, що бляшанка «надулася» – відмовтеся від неї. Зіпсована консерва може стати серйозним ризиком для здоров’я.
Перевірте маркування: воно повинно бути вибитим на кришці, а не написане вручну.
Найкраще, коли окрім риби в консерві містяться тільки сіль та спеції. Віддавайте перевагу рибним консервам у власному соку.
Вас також можуть зацікавити новини:
Все про сіль: що можна використовувати для консервації та як виявити підробку (відео)
Не менше 1 рази на тиждень: названо найкориснішу рибу, яку обов’язково потрібно їсти взимку
Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.
В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.