Данські вчені переконують, що у рибній консерві зберігається і білок, і вітаміни, і мікроелементи. Такі результати досліджень опубліковані в науковому журналі. На їхню думку, правильно приготована консерва зберігає до 90% усіх корисних речовин.
Наприклад, печінка тріски у консервованому вигляді містить вітамін D та омега-3 жирні кислоти.
Консервований тунець показаний для харчування спортсменів, а також тих, хто намагається схуднути. Уся справа у великій кількості білка, який засвоюється людським організмом майже на 95%.
При покупці консервованої риби звертайте увагу на тару. Банка повинна бути обов’язково цілою та неушкодженою. Якщо є відчуття, що бляшанка «надулася» – відмовтеся від неї. Зіпсована консерва може стати серйозним ризиком для здоров’я.
Перевірте маркування: воно повинно бути вибитим на кришці, а не написане вручну.
Найкраще, коли окрім риби в консерві містяться тільки сіль та спеції. Віддавайте перевагу рибним консервам у власному соку.
Вас також можуть зацікавити новини:
Все про сіль: що можна використовувати для консервації та як виявити підробку (відео)
Не менше 1 рази на тиждень: названо найкориснішу рибу, яку обов’язково потрібно їсти взимку
Пенсійний фонд України отримав повноваження призначати й нараховувати нові виплати. Хто може на них претендувати…
Уже відомо, коли розпочнеться та завершиться новий навчальний рік в українських школах та в якому…
Частина отримувачів пільг на житлово-комунальні послуги втратить її у 2025 році. Це пов'язано з ухваленням…
За 10 днів розпочнеться новий навчальний рік. Розповідаємо, хто з учителів зможе піти на пенсію…
В Україні діє правило, яке захищає від мізерних пенсій окремих громадян – їхні виплати починаються…
Щомісячна надбавка до сімейного бюджету доступна всім – для цього потрібно зареєструватися у спеціальній державній…