Новини

Кухні світу: як готують супи в інших країнах – італійський рибний суп

Суп під однією і тією самою назвою, приготовлений у різних країнах, унікальний, бо відбиває кулінарні традиції свого народу.

Італійський рибний суп

Інгредієнти:

  • Риба — 1 кілограм,
  • корінь селери —1 штука,
  • вино біле сухе — 175 мілілітрів,
  • оливкова олія — 72 мілілітри,
  • морква — 1 штука,
  • томати — 3 штуки,
  • цибуля — 1 штука,
  • зубчики часнику — 2 штуки,
  • вода — 1,5 літра,
  • петрушка, сіль, перець — за смаком.

Приготування:

  1. Рибу очистити від луски та нутрощів. Не залишати для супу голови та хвости. Нарізати тушки великими шматками і відкласти рибу в миску.
  2. Взяти велику каструлю і нагріти в ній олію, найкраще оливкову. Покришити в каструлю цибулю і тушкувати її на середньому вогні до напівготовності. Додати очищені селеру і моркву, нарізані кружальцями або кубиками. Тушкувати суміш протягом 5 хвилин.
  3. Промити, обсушити і дрібно накришити петрушку. Відправити її в каструлю, туди ж налити всю необхідну порцію вина. Тушкувати суміш із вином на вогні трохи більше середнього до того моменту, як обсяг вина зменшиться вдвічі.
  4. Коли рідина зменшиться, додати помідори та часник.
  5. Нарізати кубиками вимиті помідори, часник подрібнити зручним способом. Додати часник і помідори в каструлю і тушкувати 3 хвилини.
  6. Потім додати окріп і довести до кипіння. Після закипання зменшити вогонь і варити овочі 10-15 хвилин.
  7. Додати рибу в овочеву суміш і варити на середньому вогні близько 15 хвилин. Приправити суп перцем і сіллю за смаком. Після варіння дати супу настоятися.

Для подачі приготувати грінки: обсмажити збризнутий оливковою олією хліб у духовці і покласти скибочку на дно кожної тарілки перед тим, як налити в неї рибний суп. При подачі притрусити страву дрібно нарізаною зеленню.

Ми вже розповідали:

Новое на сайте

  • Статті

Зарплати і премії чиновників та суддів: чи буде заявлене підвищення

В березні Верховна Рада ухвалила закон про новий підхід до оплати праці державних службовців. Зміна…

09/04/2025 18:59
  • Новини

Пиріжки з горохом – смак шкільного дитинства: як правильно приготувати, щоб не розчаруватись

Ці пиріжки можна готувати цілий рік. Вони незамінні у піст, підійдуть вегетаріанцям.

09/04/2025 17:39
  • Статті

Пенсія за вислугу років: чому виникає плутанина з нарахуваннями

Не кожен пенсіонер може розібратися з тим, як і за що йому нараховується пенсія, які…

09/04/2025 16:31
  • Новини

Доплата за вік в Україні: з якого часу пенсіонерам нараховують надбавку і скільки виплачують

В Україні пенсіонери можуть отримувати не лише пенсії, а й різноманітні доплати, серед яких є…

09/04/2025 15:48
  • Новини

Ніколи не допускайте цих п’ять помилок, інакше загубите урожай картоплі

Картопля – не примхлива рослина, але при її висаджуванні дуже легко припуститися помилок, які знизять…

09/04/2025 15:22
  • Новини

Великоднє печиво «Гнізда»: неймовірно гарне та смачне частування до свята

Ніжне та ароматне печиво у вигляді гнізд стане ідеальним доповненням до вашого святкового меню. Спробуйте…

09/04/2025 14:52