Новини

Просто тане у роті: надзвичайно смачний пиріг на кефірі під шоколадом – ви повинні спробувати

Пропонуємо вам приготувати шоколадний пиріг на кефірі. Він виходить соковитим, м’яким та дуже смачним.

Читайте також: Просто незрівнянний медовий пиріг на кефірі: м’який, вологий та ароматний найпростіший рецепт

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 1,5 – 2 склянки цукру;
  • 2 склянки кефіру;
  • 2 ст. ложки какао;
  • 2 ч. ложки соди неповні;
  • 2 склянки борошна.

Для глазурі:

 

  • 3 ст. ложки сметани;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • 6 ст. ложок какао.

Приготування:

  1. Яйця збийте з цукром до побіління маси.
  2. Додайте кефір, борошно, соду, какао, все змішайте. З’єднайте яєчну суміш із кефірною. Добре розмішайте.
  1. Вилийте тісто у форму для запікання, попередньо змащену маслом чи олією в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 30 хвилин.
  2. Щоб пиріг вийшов соковитим, зробіть просочення. Можна приготувати вишневий сироп або кавовий.
  3. Для вишневого просочення візьміть 0,5 склянки вишневого соку, 2 ст. ложки цукру, 1 склянка води. Змішайте всі інгредієнти, доведіть до кипіння та варіть на малому вогні до розчинення цукру.
  1. Для кавового сиропу візьміть по 1 склянці води та цукру, 1 ст.ложку коньяку, 2 ст.ложки меленої кави. Цукор залийте половиною води, нагрійте до розчинення, доведіть до кипіння. З решти води заваріть каву, дайте настоятися 15–20 хв. Каву процідіть і разом із коньяком влийте в цукровий сироп, ретельно розмішайте та охолодіть.
  2. Готовий пиріг, після нанесення просочення залийте зверху шоколадною глазур’ю. Для цього з’єднайте в сотейнику сметану, цукор і какао, перемішайте та поставте на вогонь, варіть до загусання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 6-7 вересня

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

05/09/2025 23:33
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 6 вересня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

05/09/2025 23:02
  • Дача

Навесні, влітку чи під зиму: коли правильно сіяти насіння багаторічників

Експерти радять сіяти насіння одразу після збору, поки оболонка ще м’яка, та підтримувати постійну вологість…

05/09/2025 22:32
  • Новини

Торт «Лінивий»:готуємо без випікання за 15 хвилин

Хочете порадувати близьких смачним тортом, але немає часу стояти в духовці? Скористайтеся цим простим рецептом.

05/09/2025 21:57
  • Новини

Внутрішнім переселенцям скасують виплати: кого це стосується

Частина внутрішнього переміщених осіб втратить державну допомогу на проживання. У Мінсоцполітики назвали причини.

05/09/2025 21:03
  • Новини

Частині споживачів дозволили не платити за газ: хто у списках

Деяким споживачам газу більше не нараховуватимуть платежі за його доставку. Кого це стосується та з…

05/09/2025 19:56