Новини

Аромат цієї здоби знайомий із дитинства: печемо пишні, повітряні булочки «по дев’ять копійок»

Аромат цих булочок кожен пам’ятає змалку. Давайте сьогодні трохи поностальгуємо і приготуємо улюблені повітряні пампушки самостійно.

Раніше ми розповідали рецепт оригінальної випічки на сніданок.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.
  • молоко – 500 мл
  • вершкове масло – 150 г
  • рослинна олія – 50 мл
  • цукор – 350 г
  • сіль – щіпка
  • родзинки – 150 г
  • свіжі дріжджі – 60 г
  • борошно – 1500 г
  • ванілін – 2 мг

Приготування:

  1. Молоко підігрійте та налийте в миску. Додайте дріжджі та одну столову ложку цукру. Ретельно перемішайте, накрийте плівкою та залиште до підняття пінної шапки приблизно на 15 хвилин.
  2. Додайте три яйця, одне залиште для змащення булочок. Продовжуйте збивати, можна міксером. Додайте цукор та ванілін і збийте до повного розчинення цукру.
  3. Влийте розтоплене тепле вершкове масло та олію, додайте сіль. Ретельно збивайте протягом п’яти хвилин.
  4. Родзинки потрібно запарити протягом п’яти хвилин. Поступово всипайте просіяне брошно і замісіть м’яке тісто, щоб не липло до рук. Вимішувати потрібно добре, протягом приблизно десяти хвилин.
  5. Додайте заздалегідь просушені за допомогою серветки родзинки.
  6. Накрийте тісто плівкою і укутайте на годину, після чого перекладіть його на посипаний борошном стіл і наріжте на порційні шматочки, приблизно 100 грам.
  7. Зліпітькруглі булочки і викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Накрийте булочки рушником та залиште ще на 40-45 хвилин.
  8. Змастіть булочки яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на пів години.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Лічильник без повірки – гроші на вітер: як уникнути переплат за газ

Багато українців не знають, що прострочена перевірка газового лічильника може обернутися значними переплатами.

14/10/2025 23:29
  • Новини

Погода в Україні на середу, 15 жовтня

Синоптик Наталка Діденко так говорить про погоду в середу: "Холодна погода, місцями навіть із нулями…

14/10/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 15 жовтня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Що про це говорять астрофізики?

14/10/2025 22:13
  • Новини

Кістковий бульйон: здоров’я у тарілці чи просто смачний міф?

Кістковий бульйон називають рідким золотом і приписують йому чи не магічні властивості. Але як це…

14/10/2025 21:39
  • Новини

4,37 мільйона українців під захистом Євросоюзу, де їх найбільше

Українці продовжують шукати захист у країнах ЄС: влітку 2025 року їх побільшало на 31 тисячу.…

14/10/2025 20:59
  • Новини

«Чушка Бюрек» – чому варто їсти і як приготувати з болгарського перцю

Рецепт «Чушка Бюрек» - смачний і корисний спосіб включити болгарський перець до раціону, особливо в…

14/10/2025 19:59