Недаремно свиняче сало називають стратегічним продуктом для українців. Тож коли випадає нагода придбати якісне і смачне сало, варто подбати про його зберігання. Одним зі способів є заморожування. Але воно має свої особливості. Ми детально розкажемо про них.
Читайте також: М’яке, смачне та пряне сало за 25 хвилин: цей рецепт обов’язково стане улюбленим у вашій родині
Щоб свиняче сало зберегло свій смак, у морозильній камері його не варто тримати більше двох місяців. Загалом цей продукт може зберігатися у замороженому вигляді від шести до дванадцяти місяців. Проте тоді не варто розраховувати на високу якість смаку. Хоча таке сало цілком підійде, наприклад, для смаження.
Важливий нюанс: коли шматок сала виявляється завеликим для споживання, то його не варто розморожувати повністю. Гострий ножем можна нарізати кілька тонких мерзлих скибок, а решту повернути у морозилку.
Якщо ви придбали дуже свіже сало, залиште його в холодильнику на 6-8 годин, попередньо замотавши в бавовняну тканину, можна в марлю. Це потрібно для того, щоб продукт віддав свою зайву вологу і достатньо охолонув. Потім наріжте шматками зручного розміру, покладіть кожен у поліетиленовий пакет. Розкладіть у морозильній камері в один шар для швидкого заморожування. Потім заморожені шматки можна скласти для зручного зберігання.
Читайте також: Що треба, щоб засолити сало гарячим способом: отримуємо м’яку і ніжну закуску
Пам’ятайте про товарне сусідство. Є продукти, які мають інтенсивний аромат, сало може його увібрати. Найчастіше така ситуація виникає, коли поруч лежить кріп.
Заморожувати можна не тільки свіже сало, а й просолене. Для цього щедро запаніруйте шматки сала в солі, залиште у контейнері в холодильнику на одну добу. Потім перекладіть кожен шматок сала в солі в поліетиленовий пакет і заморозьте, як описано вище.
23 травня сухо та сонячно, крім одного регіону: дощитиме лише у західних областях.
Розумні годинники не тільки показують час, а й виконують безліч інших функцій, які роблять наше…
Що чекає на метеозалежних людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Досвідчені кухарі знають маленький секрет смачного плову. Щоб плов вийшов чудово ніжним та смачним, потрібно…
За рік яйця подорожчали майже на 75%, але у квітні-травні почали дешевшати. Експерти пояснюють, коли…
Тисячі українців виявилися далеко від своїх будинків через війну. Що робити з комунальними платежами, якщо…