Новини

Не проходьте повз: ця річкова риба просто на вагу золота – справжнє джерело вітамінів

Яка річкова риба найкорисніша

До найкорисніших видів річкової риби відносять сома, коропа, карася, щуку та судака. І ось чому.

Сом є цінним джерелом білка. На 100 продукту його приходиться 16 грамів. Тож це чудовий вибір для людей, які худнуть або слідкують за своєю фігурою.

Короп сприяє налагодженню роботи кишківника, пришвидшує метаболізм, а також допомагає нормалізувати рівень цукру в крові. Також вживання коропа дозволяє активно працювати мозку, покращує пам’ять і навіть має омолоджувальний ефект для всього організму.

Карась. Вітаміни А, В, С, Е, РР, а також йод, фосфор, фтор, кальцій, магній, натрій, залізо, сірка – усе це отримує людина, коли їсть карасів. У результаті має гарну шкіру та волосся, а ще міцний імунітет. Також вживання карасів показане для підтримки роботи щитоподібної залози. Єдина проблема, якщо це можна так назвати, велика кількість кісток, які треба вибирати, коли їсте таку рибу.

Щука – хижак, м’ясо якого також багате на вітаміни та мікроелементи. Воно легко засвоюється організмом, тому усі корисні речовини потраплять за призначенням. М’ясо річкової щуки низькокалорійне і з великим вмістом білка, тому підходить для дієтичного харчування.

Судак практично не містить жиру. А нутрієнтів, тобто корисних для людського організму речовин, у ньому багато. Натрій, калій, вітаміни A, B6, C, ніацин, тіамін, залізо, кальцій, магній, фосфор позитивно впливають на кістки та м’язи. Судак допомагає профілактувати серцево-судинні захворювання.

Яку рибу краще не їсти

Серед видів річкової риби немає таких, які прямо протипоказані для вживання. Однак велике значення має середовище проживання риби. Найбільша небезпека полягає в тому, що річкова риба може бути заражена паразитами, адже вона не заморожується. Тож уникайте вживання риби, походження якої ви не знаєте.

Приготування річкової риби повинне включати ретельну термічну обробку. Це дозволяє знищити можливих паразитів і їхні яйця. Більш корисними для здоров’я є варені, тушковані або запечені страви з риби. А смаження додає загалом здоровому продукту зайві калорії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

В Ощадбанку вводять перевірки для клієнтів: кого торкнуться нові правила контролю

В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…

05/10/2025 12:59
  • Новини

Індексація пенсій у 2026 році: що варто очікувати українцям

Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.

05/10/2025 11:51
  • Новини

Деяким українцям доведеться поновити документи на нерухомість

Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до цього року, зареєструйте своє право у…

05/10/2025 10:56
  • Новини

Коли підвищать пенсію: що зміниться з 2026 року та на скільки виростуть виплати

У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…

05/10/2025 09:59
  • Новини

Піца у формі булочок – ідеальний швидкий сніданок за 30 хвилин

Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…

05/10/2025 08:35
  • Новини

Газета «На пенсії» святкує 20 років і презентує нове гасло

4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…

05/10/2025 07:18