Новини

Не проходьте повз: ця річкова риба просто на вагу золота – справжнє джерело вітамінів

Яка річкова риба найкорисніша

До найкорисніших видів річкової риби відносять сома, коропа, карася, щуку та судака. І ось чому.

Сом є цінним джерелом білка. На 100 продукту його приходиться 16 грамів. Тож це чудовий вибір для людей, які худнуть або слідкують за своєю фігурою.

Короп сприяє налагодженню роботи кишківника, пришвидшує метаболізм, а також допомагає нормалізувати рівень цукру в крові. Також вживання коропа дозволяє активно працювати мозку, покращує пам’ять і навіть має омолоджувальний ефект для всього організму.

Карась. Вітаміни А, В, С, Е, РР, а також йод, фосфор, фтор, кальцій, магній, натрій, залізо, сірка – усе це отримує людина, коли їсть карасів. У результаті має гарну шкіру та волосся, а ще міцний імунітет. Також вживання карасів показане для підтримки роботи щитоподібної залози. Єдина проблема, якщо це можна так назвати, велика кількість кісток, які треба вибирати, коли їсте таку рибу.

Щука – хижак, м’ясо якого також багате на вітаміни та мікроелементи. Воно легко засвоюється організмом, тому усі корисні речовини потраплять за призначенням. М’ясо річкової щуки низькокалорійне і з великим вмістом білка, тому підходить для дієтичного харчування.

Судак практично не містить жиру. А нутрієнтів, тобто корисних для людського організму речовин, у ньому багато. Натрій, калій, вітаміни A, B6, C, ніацин, тіамін, залізо, кальцій, магній, фосфор позитивно впливають на кістки та м’язи. Судак допомагає профілактувати серцево-судинні захворювання.

Яку рибу краще не їсти

Серед видів річкової риби немає таких, які прямо протипоказані для вживання. Однак велике значення має середовище проживання риби. Найбільша небезпека полягає в тому, що річкова риба може бути заражена паразитами, адже вона не заморожується. Тож уникайте вживання риби, походження якої ви не знаєте.

Приготування річкової риби повинне включати ретельну термічну обробку. Це дозволяє знищити можливих паразитів і їхні яйця. Більш корисними для здоров’я є варені, тушковані або запечені страви з риби. А смаження додає загалом здоровому продукту зайві калорії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Armox 600T – непомітний щит, який формує нові правила безпеки в Україні

Про метал рідко говорять із теплом, але, коли мова заходить про Armox 600T, мені згадується…

17/04/2025 23:37
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 18 квітня

18 квітня в Україні переважно тепло, буде сухо та сонячно на більшій території нашої держави,…

17/04/2025 22:34
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 19 березня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: магнітосфера Землі перебуватиме у збудженому стані.

17/04/2025 21:56
  • Статті

Чому вивчення бізнес англійської є важливим для професіонала

У сучасному світі бізнес все більше стає міжнародним, а англійська мова є основною мовою для…

17/04/2025 21:29
  • Статті

Вітамін B1: чому літнім людям його не вистачає і як поповнити

З віком організму стає складніше засвоювати вітамін B1 (тіамін), а тим часом він життєво важливий.…

17/04/2025 20:57
  • Статті

Великодній кошик: що потрібно, а що категорично не можна нести святити

Великодній кошик – це не просто традиція, а символ віри, радості та вдячності за Воскресіння…

17/04/2025 19:59