Раныше ми писали, кінець листопада – ідеальний час для посіву редьки.
Засівання деяких культур під зиму дозволяє отримати ранній врожай. Такий підхід дає багато переваг, адже коренеплоди, посаджені восени, розвиваються раніше, виростають міцнішими і менш схильні до шкідників, що активніші в теплу пору року.
Посадивши частину культури під зиму, ви отримуєте можливість скоріше насолодитися врожаєм – навіть на два тижні раніше, а також зробити повторне висадження. Це дає шанс отримати подвійний врожай, що стане приємним бонусом для кожного городника.
Для зимового посіву підходять різні види зелені. Серед них петрушка, коріандр (кінза), кріп, шпинат, салат і щавель. Важливо пам’ятати, що петрушка та кріп сходять вже при температурі +2°C, тому їх варто сіяти при стабільних мінусових температурах.
Морква, буряк, ріпа, хрін, селеру, редис та картоплю можна також посадити на зиму. Морква та буряк стійкі до низьких температур і не потребують складного догляду. Моркву варто сіяти при температурі +2…+4°C, а буряк — коли температура опуститься до -2…-4°C.
Ріпу, селеру та хрін краще висаджувати за два тижні до початку зими, при цьому хрін слід вирощувати з насіння, оскільки вегетативне розмноження не підходить для зимових посівів.
Хоча картоплю рідко садять восени, її можна також висадити, якщо це зробити в перші морозні ночі, коли вдень температура ще залишається плюсовою.
Завдяки таким засіванням ви зможете забезпечити себе свіжими овочами та зеленню вже навесні, додаючи до свого столу смачні та корисні страви з власного врожаю.
Вас також можуть зацікавити новини:
Британський довгожитель не ходить до лікарів, не приймає жодних пігулок і щодня їсть одну просту…
Класична кабачкова ікра на зиму – це не просто смачна закуска, а справжній кулінарний символ…
У 2025 році юридичне підтвердження права власності на нерухомість – це не просто формальність, а…
9 липня очікується погода без опадів на всій території України, крім Вінниччини та Житомирщини.
Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори…
Блогер з України порівняв вартість базових продуктів у супермаркетах Італії та України. Підсумок здивував не…