Новини

Аромат стоятиме на весь будинок: найсмачніші та найповітряніші булочки до чаю з секретом

Цей інгредієнт – не новинка. Його додають багато господинь при випіканні пирогів, кексів, тортів, але в дріжджове тісто його додають небагато. А дарма.

Саме розпушувач робить тісто ще більш повітряним, м’яким та пористим.

Інгредієнти:

  • тепле молоко – 300 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сухі дріжджі – 10 г;
  • яйце – 1 шт. + 1 білок;
  • сіль – 1/3 ч.л;
  • борошно – 550 г;
  • олія – ​​50 мл;
  • масло – 50 г;
  • розпушувач – 1 ч.л. (неповна);
  • жовток та 1 ст.л молока – для змащування булочок.

 

Приготування:

  1. У глибоку миску налийте тепле молоко, додайте цукор, дріжджі, вбийте яйце і всипте трохи солі, перемішайте.
  2. Просійте разом з розпушувачем борошно і введіть в рідку суміш, замісіть тісто. На останньому етапі влийте олію і добре вимісіть.
  3. Накрийте тісто рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб підійшло.
  4. Тісто, що вийшло, розділіть на 8 однакових шматочків, скачайте в кульки.
  5. Кожну кульку розкачайте  в тонкий коржик. Зверху промажте розтопленим вершковим маслом і кожну частину складіть у вигляді віяла. Трохи потягніть кінці та скрутіть у вигляді равлика.
  6. Таким чином потрібно сформувати всі булочки.
  7. Булочки викладіть на деко, змащене маслом і дайте ще підійти хвилин 20-25.
  8. У цей час збийте жовток із молоком і змастіть булочки зверху. За бажання можна посипати цукром.
  9. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.

Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Кістковий бульйон: здоров’я у тарілці чи просто смачний міф?

Кістковий бульйон називають рідким золотом і приписують йому чи не магічні властивості. Але як це…

14/10/2025 21:39
  • Новини

4,37 мільйона українців під захистом Євросоюзу, де їх найбільше

Українці продовжують шукати захист у країнах ЄС: влітку 2025 року їх побільшало на 31 тисячу.…

14/10/2025 20:59
  • Новини

«Чушка Бюрек» – чому варто їсти і як приготувати з болгарського перцю

Рецепт «Чушка Бюрек» - смачний і корисний спосіб включити болгарський перець до раціону, особливо в…

14/10/2025 19:59
  • Новини

Відстрочка від мобілізації: чи можна продовжити без візиту до ТЦК

Юрист пояснив, у яких випадках можна продовжити відстрочку від мобілізації дистанційно і коли ТЦК має…

14/10/2025 18:54
  • Новини

Цей документ вирішує все: без нього українців не пускають до Польщі

Автоматична відмова на кордоні. Українцям нагадали про головну вимогу для в'їзду в Польщу.

14/10/2025 18:30
  • Новини

Гроші під ногами: як українські пенсіонери заробляють сотні гривень на вулицях міст

«Осінній» бізнес у розпалі. Українці масово здають каштани на переробку.

14/10/2025 17:59