лаваш тонкий – 2 шт., рис – 1 чашка (330 мл), фарш змішаний (свинина та яловичина) – 600 г, капуста – 1 качан, цибуля – 2 шт., морква – 1 шт., олія або маргарин – 2 столові ложки, сметана – 200 г, кетчуп або томатний соус – 150 г, сіль, чорний мелений перець, приправа та зелень – за смаком.
Рис промити і відварити 20 хвилин у трьох чашках води. Каша має вийти трохи рідкою. Ще гарячий рис змішати з фаршем, посолити і поперчити, додати приправу. Добре перемішати.
Дрібно нарізати капусту і перетерти її руками з сіллю, щоб вона стала соковитішою.
Половину фаршу рівномірно розподілити на листі лаваша. Зверху добре посипати капустою і згорнути рулетом. Рулет виходить товстенький, але можна зробити тонші рулети з половинок лаваша. Те саме повторити з другим лавашем.
Рулети нарізати шматочками по 6 см. Не тиснути при розрізанні, а «пиляти» дуже гострим або спеціальним ножем-пилкою, щоб рулети не деформувалися.
Обсмажити на олії дрібно нарізані цибулю і моркву. Поступово розподілити цибулю з морквою по деку, в якому запікатимемо голубці. Влити 150 мл води або бульйону. Укласти вертикально шматочки рулету.
Змішати сметану з кетчупом і змастити рулети. Накрити деко фольгою і поставити в розігріту до 175-180 градусів духовку на 1 годину. Готові ліниві голубці посипати зеленню. До голубців можна приготувати гриби в сметані як соус.
Вас також можуть зацікавити новини:
Чи буде магнітна буря 8 червня, які прогнози роблять науковці та до чого готуватись метеочутливим…
Свято Святої Трійці, або П'ятидесятниці, - один із найважливіших днів у церковному календарі. Воно знаменує…
Держава продовжує надавати внутрішньо переміщених особам різноманітну допомогу. На що саме мають право ВПО у…
Частина українців у 2025 році мають заплатити податки за продаж власноруч вирощених овочів та фруктів,…
Вершкове масло - це продукт, який найчастіше підробляють. При виготовленні масла недобросовісні виробники додають рослинні…
Комунальники нагадали про додаткові нарахування для споживачів, у чиїх оселях встановлені лічильники. Кому вони загрожують…