Новини

Такий оселедець ви готуватимете кожні вихідні – найсмачніша риба в домашніх умовах

Готується такий оселедець просто, але виходить справжній кулінарний шедевр, який ідеально доповнить вечерю або обід.

Раніше ми розповідали, як засолити скумбрію.

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 кг;
  • Сіль – 6 столових ложок солі;
  • Запашний перець – 10 горошин;
  • Цукор – 3 столові ложки;
  • Лавровий лист – 3-4 шт.;
  • Вода – 1 літр.

Приготування:

  1. Спершу приготуйте маринад, для цього налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. Всипте сіль, цукор, спеції і нехай маринад залишиться на повільному вогні 5-7 хвилин.
  2. Оселедця потрібно розморозити, добре вимити і, не очищаючи від нутрощів, залити маринадом, що остигнув.
  3. Оселедець у маринаді потрібно відправити на нижню полицю холодильника, якщо морозилка у вас зверху, то тоді на верхню на три дні.
  4. За цей час оселедець повністю готовий до вживання.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30
  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20
  • Новини

Дешеві чи дорогі макарони: як вибрати якісну пасту без переплати

Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.

04/10/2025 16:10
  • Новини

Нові правила для УБД: уряд суттєво полегшив життя ветеранам

Бюрократії стало менше. Кабмін оновив систему реєстру ветеранів, розширив коло осіб, які мають право доступу…

04/10/2025 14:55
  • Новини

Мінімальні та максимальні пенсії: що отримають українці у жовтні

Пенсійна арифметика в дії Як зміняться виплати пенсіонерам у жовтні?

04/10/2025 13:55
  • Новини

Пенсійний фонд пояснив: як самостійно розрахувати пенсію за віком

ПФУ оприлюднив приклад, як обчислюється пенсія за віком у 2025 році. Розповідаємо, як дізнатися суму…

04/10/2025 12:55