Новини

Такий оселедець ви готуватимете кожні вихідні – найсмачніша риба в домашніх умовах

Готується такий оселедець просто, але виходить справжній кулінарний шедевр, який ідеально доповнить вечерю або обід.

Раніше ми розповідали, як засолити скумбрію.

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 кг;
  • Сіль – 6 столових ложок солі;
  • Запашний перець – 10 горошин;
  • Цукор – 3 столові ложки;
  • Лавровий лист – 3-4 шт.;
  • Вода – 1 літр.

Приготування:

  1. Спершу приготуйте маринад, для цього налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. Всипте сіль, цукор, спеції і нехай маринад залишиться на повільному вогні 5-7 хвилин.
  2. Оселедця потрібно розморозити, добре вимити і, не очищаючи від нутрощів, залити маринадом, що остигнув.
  3. Оселедець у маринаді потрібно відправити на нижню полицю холодильника, якщо морозилка у вас зверху, то тоді на верхню на три дні.
  4. За цей час оселедець повністю готовий до вживання.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

19 листопада погода погіршиться: які області першими відчують негоду

Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?

18/11/2025 22:30
  • Новини

Магнітна буря завтра: космічна погода демонструє стабільність, але є нюанси

Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?

18/11/2025 21:30
  • Новини

Шість тисяч гривень щомісяця: кому держава підніме мінімальну пенсію

Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?

18/11/2025 20:30
  • Новини

100% смертність без лікування: в Україну повернулася страшна хвороба часів Першої світової

Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?

18/11/2025 19:30
  • Новини

Чи буде зимою світло в оселях: в Укренерго спрогнозували ситуацію

Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…

18/11/2025 18:30
  • Новини

Як прати куртку в машинці без ризику: правила, про які часто забувають

Одна помилка — і річ зіпсована Як правильно прати верхній одяг?

18/11/2025 17:30