Для більш тривалого зберігання яблука можуть обробляти спеціальним воском, що перешкоджає проникненню бактерій і грибів. Тому перед вживанням плоди слід обов’язково ретельно мити. Ось кілька порад від професіоналів, як це робити правильно.
Раніше ми розповідали, що буде з організмом, якщо щодня їсти яблука.
Професор кафедри харчових наук канадського університету Доктор Кіт Уоррінер, на якого посилається видання Simple Recipes, переконує, що спеціальне воскове покриття яблук не є токсичним. Воно схвалене Управлінням з контролю за продуктами і ліками США (FDA) та Міністерством охорони здоров’я Канади. Проте недобросовісні ділки можуть застосовувати і певні фунгіциди для зберігання яблук. Ці речовини можуть зашкодити здоров’ю людей.
Окрім цього, на плодах завжди є певний шар бруду, який накопичувався протягом періоду вегетації, транспортування, зберігання. Навіть брудні руки продавців або покупців магазину, які о них торкалися, можуть залишати часточки бруду та бактерії, які варто змити.
Перший етап миття яблук передбачає їх замочування. Для цього обирайте велику чисту ємність, покладіть у неї плоди та залийте водою на 20-30 хвилин. Якщо відчуваєте певну маслянистість на шкірці яблук, її позбутися допоможе тепла вода.
Можна приготувати спрей для очищення яблук. До речі, він підійде й для інших фруктів і овочів. Для цього у пляшку налийте теплої води, додайте трохи соди і оцту. Розмішайте і розпиліть засіб на плоди. Додатково можна легко потерти м’якою щіткою. Потім ретельно виполощіть яблука під проточною водою.
Управлінням з контролю за продуктами і ліками США (FDA) не рекомендує мити фрукти і овочі з використанням мила або будь-яких інших мийних засобів. Адже пориста структура шкірки яблук та інших фруктів може поглинати ці засоби. Навіть ретельне полоскання від цього не вбереже. А вживання в їжу часточок мила може викликати щонайменше нудоту, а також сприяти розвитку або загостренню певних хвороб.
Якщо ви обираєте такий спосіб подачі яблук, то попередньо обов’язково їх ретельно помийте. Інакше бруд зі шкірки через ніж і руки обов’язково потрапить на м’якуш плоду.
Професор Уоррінер також застерігає від вживання серцевини яблука, особливо насіння.
«Не їжте насіння, але не тому, що у вас в животі виросте яблуня, а тому, що воно може містити сліди ціаніду», – зауважує він.
Насіння яблук, кісточки плодів мигдалю, сливи, абрикоси, персика справді містять невелику кількість ціаніду. Але його шкода може бути відчутної тільки при вживанні великих доз насіння.
Читайте також:
Якщо хочеться здивувати гостей, але не відмовлятися від класики, рожева млинцева «Шуба» — ідеальний варіант.
Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…
Частині внутрішньо переміщених осіб доступна нова грошова допомога в розмірі 2000 гривень. Яким критеріям треба…
Пенсійний фонд України надає можливість пройти відеоідентифікацію пенсіонерам онлайн без необхідності відвідувати відділення особисто. Як…
Надійний та ефективний генератор — відмінне джерело живлення для дому та офісу у разі частого…
Мережу облетіла новина про зниження тарифу на газ, і багато хто вже готується радіти дешевшому…