За кімнатної температури сало зіпсується через 2-3 дні, а в теплі або під сонячним промінням навіть швидше. Про це свідчить його жовтуватий колір та неприємний аромат. Зіпсоване сало несмачне і навіть шкідливе для здоров’я.
Читайте також: Українці не дарма люблять сало: чим воно корисне і скільки його можна їсти
Свіже сало зберігайте у холодильнику до 5 днів. Але слід стежити, щоб воно не обвітрювалось і не вбирало сторонніх запахів. Поліетиленовий пакет – не найкращий варіант. Можна загорнути сало в папір або бавовняну тканину.
Замариноване в солі та спеціях сало в холодильнику можна зберігати до двох тижнів. Краще вибрати для цього скляний або емальований посуд із кришкою.
У поліетиленових, бажано герметичних пакетах сало може зберігатись у морозильній камері досить тривалий термін. Фахівці твердять, що до 12 місяців. Але слід пам’ятати про товарне сусідство. Якщо поруч будуть ароматні трави, наприклад, кріп, то сало швидко вбере його запах.
При відключеннях електроенергії термін зберігання продуктів у морозильній камері, так само як і в холодильнику, значно скорочується. Якщо сало розморозилося, його слід якнайшвидше вживати і повторно не заморожувати.
Читайте також: Це не сало, а справжній шедевр: рецепт найправильнішого засолювання – ідеальний смак і консистенція
У льоху чи підвалі досить прохолодно, щоб зберігати сало. Однак краще його тримати у засоленому вигляді та без доступу повітря. Шматки сала попередньо щедро обсипають сіллю та складають у скляні банки. Потім закривають металевими кришками або щільними поліетиленовими, які розпарюють попередньо. Після відкриття банку слід зберігати у холодильнику не більше двох тижнів. Перед вживанням краще зняти надлишок солі зі шматка сала.
Уже два тижні минуло від старту програми "Зимова підтримка", проте не всі, хто подав заявки,…
Двома платіжками за газ уже нікого не здивуєш. Але нова, “третя” квитанція — за техобслуговування…
Грудень — це місяць, коли наш організм відчуває на собі холод, скорочення світлового дня та…
В Україні передбачена можливість разового отримання пенсійних виплат одразу за шість місяців за встановленою процедурою.
Чимало українців навіть ті, хто не вирощує цибулю у себе на ділянці, роблять запаси. Але…
Товстолобик – популярна риба в Україні, його можна смажити, запікати, варити та навіть маринувати. Саме…