Новини

Рис, приправа з шафраном і сковорода – пропонуємо рецепт шедевра іспанської кухні

Раніше ми давали рецепт іспанського швидкого супу.

20 вересня щороку пишно святкується Всесвітній день паельї.

Паелья – національна іспанська та валенсійська страва з рису, підфарбованого шафраном, з додаванням оливкової олії. Крім цього в паелью можуть додаватися морепродукти, овочі, курка, біле вино, зелень та спеції.

Пропонуємо також приготувати цю смачну страву.

Рецепт класичної паельї з морепродуктами. Цю страву можна готувати хоч щодня і навіть на свята. Щоб страва рівномірно приготувалася – візьміть плоску сковорідку-паельєру.

Інгредієнти:

  • жменя зеленого горошку (можете взяти заморожений),
  • 150 г рису,
  • 5 шт. тигрових креветки,
  • 20 шт. маленьких креветок,
  • 1 тушка кальмара,
  • 3 зубчики часнику,
  • 120 г помідор,
  • половинка червоної цибулі,
  • 70 г болгарського перцю,
  • 1 г шафрану або приправи для паельї,
  • 1 пучок петрушки,
  • 50 мл оливкової олії,
  • половинка лимона,
  • інші морепродукти до смаку.

Для бульйону з креветкових панцирів: 0,5 л води, панцирі 20 креветок, половина стебла селери, горошок запашного перцю, лавровий лист, сіль, часник

Приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти: наріжте часник, перець, цибулю, петрушку. Помідор розріжте навпіл і натріть на тертці – шкірка має залишитися у вас у руці. Прості креветки очистіть, але не викидайте панцирі – вони знадобляться далі для бульйону. Залийте шафран 50 мл теплої води та дайте настоятися 5 хвилин.
  2. Тепер можете готувати ароматний креветковий бульйон у каструлі: покладіть панцирі креветок, горошину запашного перцю, селера, часник, сіль, лавровий лист і залийте всі 0,5 л води. Варіть на середньому вогні 30 хвилин.
  3. Тигрові креветки не потрібно чистити. Обсмажте їх на середньому вогні протягом двох хвилин, додайте туди ж мідії та каракатиці (якщо вони є). У сковороду додайте|добавляйте| цибулю і перець і ще 2 хвилини обсмажуйте, постійно помішуючи. Далі покладіть часник і стебла петрушки, обсмажуйте ще 30 секунд, після чого вийміть морепродукти зі сковороди.
  4. Влийте на сковороду шафранову воду, бульйон та натертий помідор. Додати сіль, перець. Коли закипить, додайте рис і варіть всі 15 хвилин, помішуючи.
  5. Коли рис буде майже готовий і води залишилося мало – додавайте всі морепродукти, але кальмари та мідії класти поки що не потрібно. Все смажте до повного випаровування рідини ще 10 хвилин. Тепер додайте мідії.

Готову страву посипте листям петрушки або кінзи, в центр покладіть половинку лимона.

Відразу подавайте до столу!

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: національна кухня паэлья праздник свято

Новое на сайте

  • Новини

Тістечка “Їжачки”: готуємо несправедливо забутий десерт з дитинства

Колись ці тістечка продавали у кожній шкільній їдальні. Тепер ви легко можете приготувати легендарні “їжачки”…

13/10/2025 15:45
  • Новини

Опалювальний сезон під загрозою: чому старт можуть відкласти

Опалення в оселях можуть дати не тоді, коли стане холодно, а коли дозволить ситуація з…

13/10/2025 15:25
  • Новини

Газові платіжки з сюрпризом: як українцям нарахують оплату у 2026 році

У 2026-му році платіжки за газ зміняться. Хто заплатить більше, навіть не користуючись ним?

13/10/2025 15:05
  • Новини

Стартувала передплата на газету «На пенсії» на 2026 рік: як оформити

Щоб не пропустити статті від улюбленого видання, встигніть оформити підписку. Як це зробити, розповідаємо покроково.

13/10/2025 14:44
  • Новини

Нові обмеження від Міноборони: хто не побачить грошей за загиблого захисника

Дві групи родичів загиблих воїнів не отримають допомогу. Кому держава не виплатить компенсацію за героя?

13/10/2025 14:25
  • Статті

Зерно і олія на експорт: покроково про те, як бізнесу відправити врожай за кордон

Ситуація в країні сильно вплинула на логістику, специфіку експорту сільськогосподарської продукції. Якщо раніше більша частина…

13/10/2025 14:04