Новини

Рис, приправа з шафраном і сковорода – пропонуємо рецепт шедевра іспанської кухні

Раніше ми давали рецепт іспанського швидкого супу.

20 вересня щороку пишно святкується Всесвітній день паельї.

Паелья – національна іспанська та валенсійська страва з рису, підфарбованого шафраном, з додаванням оливкової олії. Крім цього в паелью можуть додаватися морепродукти, овочі, курка, біле вино, зелень та спеції.

Пропонуємо також приготувати цю смачну страву.

Рецепт класичної паельї з морепродуктами. Цю страву можна готувати хоч щодня і навіть на свята. Щоб страва рівномірно приготувалася – візьміть плоску сковорідку-паельєру.

Інгредієнти:

  • жменя зеленого горошку (можете взяти заморожений),
  • 150 г рису,
  • 5 шт. тигрових креветки,
  • 20 шт. маленьких креветок,
  • 1 тушка кальмара,
  • 3 зубчики часнику,
  • 120 г помідор,
  • половинка червоної цибулі,
  • 70 г болгарського перцю,
  • 1 г шафрану або приправи для паельї,
  • 1 пучок петрушки,
  • 50 мл оливкової олії,
  • половинка лимона,
  • інші морепродукти до смаку.

Для бульйону з креветкових панцирів: 0,5 л води, панцирі 20 креветок, половина стебла селери, горошок запашного перцю, лавровий лист, сіль, часник

Приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти: наріжте часник, перець, цибулю, петрушку. Помідор розріжте навпіл і натріть на тертці – шкірка має залишитися у вас у руці. Прості креветки очистіть, але не викидайте панцирі – вони знадобляться далі для бульйону. Залийте шафран 50 мл теплої води та дайте настоятися 5 хвилин.
  2. Тепер можете готувати ароматний креветковий бульйон у каструлі: покладіть панцирі креветок, горошину запашного перцю, селера, часник, сіль, лавровий лист і залийте всі 0,5 л води. Варіть на середньому вогні 30 хвилин.
  3. Тигрові креветки не потрібно чистити. Обсмажте їх на середньому вогні протягом двох хвилин, додайте туди ж мідії та каракатиці (якщо вони є). У сковороду додайте|добавляйте| цибулю і перець і ще 2 хвилини обсмажуйте, постійно помішуючи. Далі покладіть часник і стебла петрушки, обсмажуйте ще 30 секунд, після чого вийміть морепродукти зі сковороди.
  4. Влийте на сковороду шафранову воду, бульйон та натертий помідор. Додати сіль, перець. Коли закипить, додайте рис і варіть всі 15 хвилин, помішуючи.
  5. Коли рис буде майже готовий і води залишилося мало – додавайте всі морепродукти, але кальмари та мідії класти поки що не потрібно. Все смажте до повного випаровування рідини ще 10 хвилин. Тепер додайте мідії.

Готову страву посипте листям петрушки або кінзи, в центр покладіть половинку лимона.

Відразу подавайте до столу!

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: національна кухня паэлья праздник свято

Новое на сайте

  • Новини

Гороскоп на тиждень із 7 по 13 липня: світ змінює мову, і нам важливо навчитися говорити нею

Тиждень починається з важливої астрологічної події — інгресії Урана у знак Близнята. Цей момент можна…

06/07/2025 20:42
  • Новини

Смачний, корисний, освіжаючий десерт – найкраще, що можна придумати у спекотні літні дні

Хочете здивувати гостей чи просто побалувати себе чимось легким та смачним? Спробуйте десерт «Бульбашки» –…

06/07/2025 19:48
  • Статті

Чому важливо молитися святим: уроки православної традиції

У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…

06/07/2025 18:56
  • Статті

Як дожити до 90: що справді впливає на тривалість життя

Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…

06/07/2025 17:59
  • Новини

Закон, який може позбавити українців останнього житла: як працює система домогосподарств

Скандальний закон, ухвалений без особливої ​​уваги 2022 року, може коштувати українцям їхнього останнього майна. Новий…

06/07/2025 16:59
  • Новини

Якщо ви запідозрили інтернет-шахрайство: як подати заяву до кіберполіції

Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.

06/07/2025 15:56