Новини

Рис, приправа з шафраном і сковорода – пропонуємо рецепт шедевра іспанської кухні

Раніше ми давали рецепт іспанського швидкого супу.

20 вересня щороку пишно святкується Всесвітній день паельї.

Паелья – національна іспанська та валенсійська страва з рису, підфарбованого шафраном, з додаванням оливкової олії. Крім цього в паелью можуть додаватися морепродукти, овочі, курка, біле вино, зелень та спеції.

Пропонуємо також приготувати цю смачну страву.

Рецепт класичної паельї з морепродуктами. Цю страву можна готувати хоч щодня і навіть на свята. Щоб страва рівномірно приготувалася – візьміть плоску сковорідку-паельєру.

Інгредієнти:

  • жменя зеленого горошку (можете взяти заморожений),
  • 150 г рису,
  • 5 шт. тигрових креветки,
  • 20 шт. маленьких креветок,
  • 1 тушка кальмара,
  • 3 зубчики часнику,
  • 120 г помідор,
  • половинка червоної цибулі,
  • 70 г болгарського перцю,
  • 1 г шафрану або приправи для паельї,
  • 1 пучок петрушки,
  • 50 мл оливкової олії,
  • половинка лимона,
  • інші морепродукти до смаку.

Для бульйону з креветкових панцирів: 0,5 л води, панцирі 20 креветок, половина стебла селери, горошок запашного перцю, лавровий лист, сіль, часник

Приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти: наріжте часник, перець, цибулю, петрушку. Помідор розріжте навпіл і натріть на тертці – шкірка має залишитися у вас у руці. Прості креветки очистіть, але не викидайте панцирі – вони знадобляться далі для бульйону. Залийте шафран 50 мл теплої води та дайте настоятися 5 хвилин.
  2. Тепер можете готувати ароматний креветковий бульйон у каструлі: покладіть панцирі креветок, горошину запашного перцю, селера, часник, сіль, лавровий лист і залийте всі 0,5 л води. Варіть на середньому вогні 30 хвилин.
  3. Тигрові креветки не потрібно чистити. Обсмажте їх на середньому вогні протягом двох хвилин, додайте туди ж мідії та каракатиці (якщо вони є). У сковороду додайте|добавляйте| цибулю і перець і ще 2 хвилини обсмажуйте, постійно помішуючи. Далі покладіть часник і стебла петрушки, обсмажуйте ще 30 секунд, після чого вийміть морепродукти зі сковороди.
  4. Влийте на сковороду шафранову воду, бульйон та натертий помідор. Додати сіль, перець. Коли закипить, додайте рис і варіть всі 15 хвилин, помішуючи.
  5. Коли рис буде майже готовий і води залишилося мало – додавайте всі морепродукти, але кальмари та мідії класти поки що не потрібно. Все смажте до повного випаровування рідини ще 10 хвилин. Тепер додайте мідії.

Готову страву посипте листям петрушки або кінзи, в центр покладіть половинку лимона.

Відразу подавайте до столу!

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: національна кухня паэлья праздник свято

Новое на сайте

  • Новини

Кінець осені під знаком бур: прогноз на 28 листопада і поради для метеочутливих людей

Вчені попереджають про коливання магнітного поля. Як зміниться самопочуття метеозалежних людей і чи будуть проблеми…

27/11/2025 21:30
  • Новини

Тисячу Зеленського” вже отримали 3.5 мільйони українців: на що переважно тратять гроші

У Мінсоцполітики розповіли, як йдуть виплати у межах програми “Зимова допомога”, та скільки заявок вже…

27/11/2025 20:30
  • Новини

Що приховують позначки на етикетках популярних продуктів: чи можна їм вірити

Що насправді означають написи «Без цукру» та «знежирений»? Чи можна ці маркування вважати чесними?

27/11/2025 19:30
  • Новини

Що спекти на сковороді без світла: найсмачніші пухкі коржики на кефірі – розметуть за хвилини

Коли немає електрики або просто не хочеться вмикати духовку, на виручку приходять прості страви, які…

27/11/2025 19:00
  • Новини

Хто із пенсіонерів отримає майже 300 гривень надбавки до пенсії – роз’яснення Пенсійного фонду

Пенсіонерам нагадали про право на щомісячну доплату. Як її оформити?

27/11/2025 18:30
  • Статті

Між страхом і поспіхом: що справді допомагає людині після інсульту

Виписка з лікарні після інсульту — це тільки початок великого шляху до відновлення. Близькі часто…

27/11/2025 18:00