Новини

Вертута з яблуками – ця випічка стане улюбленою у вашій родині: хрумке тісто та багато начинки

Своїм рецептом вертути з яблуками поділилася українська фуд-блогерка Лозовська.

Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти тертий пиріг з варенням.

Пропонуємо і вам спробувати приготувати цю смачну випічку, яка сподобається вашим домочадцям. Готується вертута легко та просто.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода – 135 мл;
  • Олія соняшникова – 125 мл;
  • Сіль – 0,5 ч. ложки;
  • Борошно – близько 380 г.

Для начинки:

  • Яблука – 2,5 кг;
  • Цукор – 4 ст. ложки.

Приготування:

  1. Змішайте в мисці воду і соняшникову олію, додайте сіль, всипте борошно і замісіть трохи тугувате тісто, як на вареники або пельмені.
  2. Готове тісто накрийте целофановим пакетом і залиште на 15 хвилин відпочити.
  3. У цей час почистіть яблука від шкірки та за допомогою терки для капусти натріть яблука тонкими слайсами. Можна просто натерти на тертці.
  4. Далі стіл трохи присипте борошном і розкотіть тісто в пласт близько 1 мм завтовшки, також тісто можна ще й розтягнути, для цього його зверху потрібно трохи змастити олією і потім акуратно пальцями розтягувати по всьому діаметру. Тісто має буквально просвічуватись, але не рватися.
  5. Викладіть яблука на пласт тіста і посипте їх зверху цукром.
  6. Згорніть тісто у формі рулету, краї краще защипнути, або заправити всередину.
  7. Потому рулет потрібно трохи скрутити, ніби ви відтискаєте руками білизну і згорнути у вигляді равлика.
  8. Притиснути вертуту трохи руками, щоб вона вийшла більш плоскою.
  9. Розігріти сковороду з олією та смажити вертуту на повільному вогні під кришкою по 10 хвилин з кожного боку.
  10. Дайте вертуті охолонути і нарізайте її порційними шматочками та подавайте на стіл.

 

Читайте також: Неймовірно ніжний та смачний пиріг з сирною начинкою – забутий рецепт Королівської ватрушки

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 20-21 грудня

Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

19/12/2025 22:50
  • Статті

Сланцева покрівля – це вибір дорослих людей на пенсії

Сланцева покрівля – елітний та дорогий покрівельний матеріал. При його видобуванні та виготовленні витрачається багато…

19/12/2025 22:28
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 20 грудня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

19/12/2025 22:09
  • Новини

Як вивести плями від жиру і вина: найпростіші способи

Святкуйте спокійно, знаючи, що точно виведете будь-які плями після застілля! Пропонуємо найпростіші й найефективніші способи…

19/12/2025 21:27
  • Статті

Віртуальна пошта: надійне рішення для бізнесу та приватного листування

Безпека даних на сьогодні чи не найголовніша вимога, яка висувається як до особистого так і…

19/12/2025 21:09
  • Новини

Неймовірне гарне святкове печиво: готуємо «Різдвяний віночок» без випікання

Домашнє печиво у формі різдвяного віночка одразу створить святковий настрій і доповнить різдвяну атмосферу.

19/12/2025 20:20