Новини

Желе з кавуна освіжить у спекотний день: не проґавте можливість насолодитися ніжними ласощами

Він покращує кровообіг і здоров’я серця. Низька калорійність, високий вміст води та клітковина допомагають нормалізувати травлення. А ще з кавуна виходять дуже смачні страви.

Желе з кавуна

Желе з кавуна виходить ароматним і смачним, ідеально підходить для святкових застіль, також рятує у літню спеку. Особливо його полюбляють онуки.

Інгредієнти

Кавун —1 кілограм, цукор — 200 грамів, лимонний сік — 2 столові ложки, желатин 25 грамів, вода —1 склянка.

Приготування

  • Кавун очистити від шкірки та насіння, нарізати на шматочки.
  • Подрібнити мʼякоть у блендері до отримання пюре.
  • Проціджувати через сито або марлю для отримання чистого соку.
  • Желатин замочити в 1/2 склянки холодної води на 20 хвилин. Потім розтопити його, підігріваючи на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
  • У каструлі зʼєднати кавуновий сік і цукор.
  • Підігріти на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру.
  • У гарячу кавунову суміш додати розчинений желатин і ретельно перемішати. Додати лимонний сік і перемішати.
  • Розлити суміш по формочках або в одну велику форму. Прибрати в холодильник на 4-6 годин або до повного застигання.

Перед подачею акуратно витягти желе з форми.

Новое на сайте

  • Новини

Огірки чи кабачки: які літні овочі корисніші для організму

Огірки чи кабачки? Дієтологи зважили користь обох літніх овочів і розповіли, чим вони відрізняються.

20/08/2025 07:51
  • Новини

Навчання у вишах не всім зарахують у стаж для пенсії: пояснюємо причини

Коли приходить час оформляти пенсію, роки навчання у виші можуть відіграти значну роль. У певних…

20/08/2025 05:33
  • Новини

Погода в Україні на середу, 20 серпня: що новенького обіцяють синоптики

Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…

19/08/2025 23:26
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 20 серпня 2025 року: на що чекати Землі?

Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…

19/08/2025 22:54
  • Статті

Сезонні ласощі без ризику: що важливо знати про кавун та диню

Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…

19/08/2025 22:16
  • Новини

Час – гроші: власникам квартир та будинків важливо сплатити їх до 1 вересня

Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…

19/08/2025 21:38