Оладки з кабачків та картоплі – ситний варіант сніданку або швидкого перекушування, який можна взяти з собою в дорогу. Для приготування використовуються лише найпростіші продукти.
Кабачки – 1 кг, картопля – 1 кг, борошно – 3 столові ложки з гіркою, цибуля – 1 шт., морква – 1 шт., яйця – 2 шт., часник, рослинна олія, сіль та перець – за смаком.
Цибулю подрібнити в блендері. Натерти картоплю, додати цибулю та сіль, добре перемішати. Відкинути масу на сито і залишити, щоб стік зайвий сік, потім віджати сік руками.
У кабачків обрізати кінці з обох боків і натерти на тертці. М’якуш посолити і залишити на 10 хвилин. Потім віджати сік, що виділиться.
У картоплю з цибулею додати натерті кабачок та моркву, яйця, мелений перець та подрібнений часник.
Злегка перемішати, всипати борошно, знову перемішати до однорідної маси. Розігріти сковороду з олією. Перед смаженням знову віджати кабачкове тісто, щоб вийшов сік.
На сковороду тісто накладати ложкою. Оладки спочатку смажити на мінімальному вогні – для прожарювання зсередини, потім збільшити вогонь – для скоринки.
Читайте також:
Сезон липневих овочів: готуємо за 2 незвичайними рецептами кабачки
Чи вмієте ви готувати солодкі мариновані кабачки — це дуже просто, але дивно смачно
В Україні тисячі пенсіонерів продовжують працювати після виходу на відпочинок. Для них держава передбачила щорічний…
Нацбанк готує реформу для переказів без рахунку. Суть змін – більше даних, більше прозорості та…
Цей рецепт маринованих огірків із гірчицею у зернах та стерилізацією стане знахідкою для всіх, хто…
Передати житло тому, хто допомагає, – гарна ідея. Але оформити це можна по-різному, і від…
Урожаю все нема, а дерево росте вже не перший рік? Причин відсутності плодів у сливи…
Не обов’язково бути шеф-кухарем, щоб створити закуску, яка прикрасить будь-який стіл. Замість банальних канапок –…