Новини

Капуста для голубців не потрібна: готуємо дуже смачний літній варіант страви з кабачків

Сезон кабачків її не закінчився, тому саме час спробувати новий оригінальний рецепт — голубці з кабачків. Страва легка і ситна — це ідеальний варіант не тільки для обіду, але і для вечері.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки корейською на зиму.

Інгредієнти:

  • кабачки — 3 шт.;
  • рис – 100 г;
  • фарш — 300 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • вода – 250 мл;
  • томатна паста — 1,5 ст. л;
  • сметана — 1,5 ст. л;
  • хмелі-сунелі — 1 ч. л;
  • рослинна олія — ​​1 ст. л; сіль,
  • перець — за смаком.

Приготування:

  1. Рис відварити до готовності.
  2. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву трьом на маленькій тертці і разом із цибулею підсмажуємо до золотистого кольору на невеликій кількості олії.
  3. Натираємо на тертці часник.
  4. Змішуємо фарш, часник, відварений рис і підсмажену цибулю з морквою. Додаємо сіль та чорний перець.
  5. Кабачок нарізаємо на слайси.
  6. У кожен слайс необхідно загорнути начинку.
  7. Викладаємо наші голубці або у форму для запікання, або у велику сковороду. Для заливки змішуємо воду, томатну пасту, сметану, хмелі-сунелі, сіль, перець, перемішуємо та виливаємо на голубці.
  8. Запікаємо голубці в розігрітій до 180°С духовці близько 35 хвилин, або стільки ж готуємо під закритою кришкою на маленькому вогні.
  9. За бажанням готові голубці можна посипати сиром.

Вас також можуть зацікавити новини:

Найсмачніше вівсяне печиво із секретним компонентом: у магазині такого точно не знайдете

Нульовий кредит на сонячні станції: що змінилося за умов, які пропонують банки (відео)

Новое на сайте

  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39
  • Новини

Східний сніданок на вашій кухні: як приготувати яйця по-турецьки за 20 хвилин

Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.

04/10/2025 19:50
  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30
  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20
  • Новини

Дешеві чи дорогі макарони: як вибрати якісну пасту без переплати

Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.

04/10/2025 16:10