Новини

Кулінарна скарбничка: дрібниці, від яких залежить успіх найпростішої та найскладнішої страви

Як приготувати тісто для пельменів?

Для замішування тіста використовуйте холодну воду. Холодна вода робить тісто еластичнішим, завдяки чому вироби з нього не розварюються. Після додавання яєць поступово вливайте холодну воду. Вимішуйте тісто до однорідної еластичної консистенції, після чого загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин. Після цього приступайте до ліплення пельменів.

Перевірити якість макаронів

Щоб перевірити якість макаронів, спробуйте зігнути одну макаронину: якщо вона відразу зламалася, значить, продукт виготовлений із м’яких сортів пшениці. Якщо не ламається, значить, макаронні вироби – із твердих сортів пшениці, і вони не розваряться.

Як швидко вичавити сік з лимона?

Цілий лимон треба покатати по столу, трохи на нього натискаючи, щоб розм’якшити м’якоть всередині. Потім металевої шпажкою або спицею проткнути лимон вертикально, не доводячи її до кінця. Після цього лимон перевернути отвором вниз і вичавити сік.

Перевага цього способу ще й у тому, що при вичавлюванні сік не буде розбризкуватися, вийде без кісточок та плівок.

Замінити вершкове масло на рослинну олію

Щоб замінити вершкове масло на рослинну олію у випічці, врахуйте такі пропорції: 10 г вершкового масла – це 1,5 чайної ложки олії; 15 г – 2,5 чайної ложки; 30 г – півтори столові ложки, 55 г – 3 столові ложки, 75 г –1/4 склянки, 115 г – 1/4 склянки + 2 столові ложки, 150 г –1/2 склянки; 200 г – 3/4 склянки, 450 г – 1,5 склянки.

Яке тісто є найкращим для вареників з ягодами?

Тісто для вареників з ягодами рекомендується робити заварним. Тісто робіть, як завжди, на вареники, тільки борошно залийте гарячою водою, а потім уже вимішуйте.

Якщо використовуєте кефір, додайте в нього трошки соди (кислота її погасить), але не переборщіть, а то досягнете синюшного відтінку. Готувати «кефірні» вареники слід лише на пару, у воді вони не вийдуть досить пишними.

Порада

Врахуйте, що дуже кислі фрукти або ягоди, приготовані для пирогів, можна посипати щіпкою соди і неприємна кислота зникне.

Загляньте в нашу скарбничку:

Господарська кулінарна скарбничка: чому не варто виливати картопляний відвар, чим розрізати пиріг на коржі

Кулінарна скарбничка: як впоратися з примхами бісквіту, навіщо перетирати сир та інші секрети

Метки: копилка кулинария секреты

Новое на сайте

  • Статті

Чому все більше підприємців обирають кредит онлайн в ПУМБ

З початку 2025 року ПУМБ став лідером серед банків в онлайн-кредитуванні малого бізнесу. Така динаміка…

07/07/2025 13:53
  • Новини

Ощадбанк ухвалив важливе рішення, що торкнеться багатьох клієнтів: що змінилося

Для клієнтів одного з найпопулярніших банків країни ввели важливі зміни. До коли відтепер можна користуватися…

07/07/2025 13:12
  • Статті

Перерахунок пенсій за новою формулою: чи варто чекати автоматичного заниження виплат

Пенсіонер Юрій Петренко вважає, що Пенсійний фонд незаконно перерахував його пенсію за двоскладовою формулою. Розбирається…

07/07/2025 12:11
  • Новини

Частина пенсіонерів зможуть отримувати грошову допомогу протягом шести місяців від Карітас: куди звертатися

Відомий благодійний фонд оголосив про видачу грошової допомоги українцям. Хто її може отримати та як…

07/07/2025 11:01
  • Новини

Одна куртка підлітку на 3 роки та дві сукні для жінки на 7 років: Гетманцев про прожитковий мінімум

В Україні досить дивно вирахували норми прожиткового мінімуму для громадян. Так, жінці належить дві сукні…

07/07/2025 10:22
  • Новини

Пенсіонери можуть отримати по 5000 гривень надбавки до пенсії: хто має на це право

Частина пенсіонерів можуть отримати спеціальні надбавки до пенсійних виплат від держави. Що саме передбачає пенсійне…

07/07/2025 09:50