Новини

Кулінарна скарбничка: дрібниці, від яких залежить успіх найпростішої та найскладнішої страви

Як приготувати тісто для пельменів?

Для замішування тіста використовуйте холодну воду. Холодна вода робить тісто еластичнішим, завдяки чому вироби з нього не розварюються. Після додавання яєць поступово вливайте холодну воду. Вимішуйте тісто до однорідної еластичної консистенції, після чого загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин. Після цього приступайте до ліплення пельменів.

Перевірити якість макаронів

Щоб перевірити якість макаронів, спробуйте зігнути одну макаронину: якщо вона відразу зламалася, значить, продукт виготовлений із м’яких сортів пшениці. Якщо не ламається, значить, макаронні вироби – із твердих сортів пшениці, і вони не розваряться.

Як швидко вичавити сік з лимона?

Цілий лимон треба покатати по столу, трохи на нього натискаючи, щоб розм’якшити м’якоть всередині. Потім металевої шпажкою або спицею проткнути лимон вертикально, не доводячи її до кінця. Після цього лимон перевернути отвором вниз і вичавити сік.

Перевага цього способу ще й у тому, що при вичавлюванні сік не буде розбризкуватися, вийде без кісточок та плівок.

Замінити вершкове масло на рослинну олію

Щоб замінити вершкове масло на рослинну олію у випічці, врахуйте такі пропорції: 10 г вершкового масла – це 1,5 чайної ложки олії; 15 г – 2,5 чайної ложки; 30 г – півтори столові ложки, 55 г – 3 столові ложки, 75 г –1/4 склянки, 115 г – 1/4 склянки + 2 столові ложки, 150 г –1/2 склянки; 200 г – 3/4 склянки, 450 г – 1,5 склянки.

Яке тісто є найкращим для вареників з ягодами?

Тісто для вареників з ягодами рекомендується робити заварним. Тісто робіть, як завжди, на вареники, тільки борошно залийте гарячою водою, а потім уже вимішуйте.

Якщо використовуєте кефір, додайте в нього трошки соди (кислота її погасить), але не переборщіть, а то досягнете синюшного відтінку. Готувати «кефірні» вареники слід лише на пару, у воді вони не вийдуть досить пишними.

Порада

Врахуйте, що дуже кислі фрукти або ягоди, приготовані для пирогів, можна посипати щіпкою соди і неприємна кислота зникне.

Загляньте в нашу скарбничку:

Господарська кулінарна скарбничка: чому не варто виливати картопляний відвар, чим розрізати пиріг на коржі

Кулінарна скарбничка: як впоратися з примхами бісквіту, навіщо перетирати сир та інші секрети

Метки: копилка кулинария секреты

Новое на сайте

  • Новини

Українцям повернуть недоплачені пенсії: хто отримає виплати

Уряд визнав, що через попередні розрахункові помилки пенсіонери недоотримали значні суми. Кому виплатять компенсації.

06/10/2025 11:22
  • Новини

Пенсіонерам готують підвищення виплат: хто та скільки отримає (відео)

Кабмін затвердив законопроєкт про державний бюджет на 2026 рік. Документ передбачає підвищення соціальних стандартів —…

06/10/2025 10:31
  • Новини

З жовтня пенсіонери зможуть отримувати нову грошову допомогу: які умови треба виконати

Частина українців, у тому числі особи пенсійного віку, з жовтня має право на отримання нових…

06/10/2025 09:55
  • Новини

Це небезпечно: експерти назвали чотири прилади, які ніколи не можна вмикати через подовжувач

Більшість українців навіть не підозрюють, що звичка підключати ці прилади через подовжувач може стати причиною…

06/10/2025 08:29
  • Новини

Як оформити пенсію зі стажем 38 років, щоб отримувати 10 тисяч гривень

В Україні пенсія за віком визначається двома ключовими чинниками — тривалістю страхового стажу та рівнем…

06/10/2025 06:36
  • Новини

Як учасникам бойових дій оформити пільги на комунальні послуги через ЦНАП

В Україні близько мільйона осіб мають статус учасника бойових дій - таку цифру озвучували міністерка…

06/10/2025 05:36