Журналісти звернулися за поясненням до Раяна Людвіга, який у сфері виробництва кави працює понад 22 роки. Починав баристою і став професійним експертом з приготування кави.
Раніше ми розповідали, з якими продуктами не можна поєднувати каву.
Якщо вам доводилося пити підігріту каву, то, ймовірно, ви помічали, що вона набуває більш гіркого смаку. Раян Людвін пояснив, це відбувається через хімічну реакцію під час повторного нагрівання. Такий самий ефект можна отримати, якщо кава буде просто довго стояти.
– Хлорогенова кислота з часом розпадається на хінну та кавову кислоти. Нагрівання кави пришвидшує цей процес, розщеплюючи хлорогенову кислоту набагато швидше. На жаль, обидві вони мають гіркуватий смак. Для довідки, хіна — це та сама кислота, яку ви знайдете в тоніку, що надає їй характерний гіркуватий смак, — каже експерт.
Якщо ж все-таки є необхідність нагріти каву, то краще це робити в мікрохвильовці. Адже так процес нагрівання пройде швидше, ніж на плиті, і гіркоти додасться менше.
Фахівець радить зберігати каву гарячою у спеціальному посуді – термосах або термокружках . Тоді напій менше втратить смаку та аромату.
Читайте також:
З чого насправді роблять розчинну каву і чого в ній більше – користі чи шкоди
Що корисніше чай чи кава – дієтологи та медики назвали незаперечні факти: ви будете здивовані
У 2025 році право вийти на пенсію у 60 років мають ті, хто набув щонайменше…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…
Без барвників і консервантів – лише натуральні інгредієнти та яскравий смак. Готуємо улюблений напій в…
У міграційній службі нагадали про важливу вимогу для власників документів старого зразка. Про що потрібно…