Журналісти звернулися за поясненням до Раяна Людвіга, який у сфері виробництва кави працює понад 22 роки. Починав баристою і став професійним експертом з приготування кави.
Раніше ми розповідали, з якими продуктами не можна поєднувати каву.
Якщо вам доводилося пити підігріту каву, то, ймовірно, ви помічали, що вона набуває більш гіркого смаку. Раян Людвін пояснив, це відбувається через хімічну реакцію під час повторного нагрівання. Такий самий ефект можна отримати, якщо кава буде просто довго стояти.
– Хлорогенова кислота з часом розпадається на хінну та кавову кислоти. Нагрівання кави пришвидшує цей процес, розщеплюючи хлорогенову кислоту набагато швидше. На жаль, обидві вони мають гіркуватий смак. Для довідки, хіна — це та сама кислота, яку ви знайдете в тоніку, що надає їй характерний гіркуватий смак, — каже експерт.
Якщо ж все-таки є необхідність нагріти каву, то краще це робити в мікрохвильовці. Адже так процес нагрівання пройде швидше, ніж на плиті, і гіркоти додасться менше.
Фахівець радить зберігати каву гарячою у спеціальному посуді – термосах або термокружках . Тоді напій менше втратить смаку та аромату.
Читайте також:
З чого насправді роблять розчинну каву і чого в ній більше – користі чи шкоди
Що корисніше чай чи кава – дієтологи та медики назвали незаперечні факти: ви будете здивовані
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.