Алича рекомендується при:
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну консервацію на зиму з ананасів та кабачків.
З «дикої» сливи можна приготувати багато різних смаколиків та заготовок на зиму. Пропонуємо простий рецепт маринованої аличі.
Для п’яти банок по 400-500 мл нам потрібно:
Маринад:
1. Добре промиваємо аличу під проточною водою і проколюємо в кількох місцях зубочисткою.
2. Банки можна не стерилізувати, лише добре помити, а кришки обдати окропом.
3. У кожну банку кладемо на дно лавровий лист і кілька горошин перцю. Засипаємо доверху аличею.
4. Заливаємо приготовані банки з окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин.
5. Воду назад зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор, корицю та гвоздику. Ставимо маринад на вогонь, щоби все закипіло. Потім вливаємо оцет.
6. Заливаємо аличу маринадом і герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо теплою ковдрою до повного остигання. Через добу забираємо у темне прохолодне місце на тривале зберігання.
Маринована алича порадує вас взимку і стане чудовим доповненням до м’ясних, рибних та овочевих страв.
Вас також можуть зацікавити новини:
Консервація: чим будемо ласувати взимку — маленькі секрети вдалих заготовок
За українським законодавством пенсія за віком залежить від досягнутого віку та наявного страхового стажу. Скориставшись…
25 серпня в Україні переважно без опадів, лише найближчої ночі дощі пройдуть на Полтавщині, Харківщині,…
Умеренные солнечные вспышки не всегда означают угрозу. Что случилось на Солнце, насколько это важно для…
Фінальний тиждень серпня — це прощання з літом, напоєне світлом, творчістю та легким сумом. Планети…
Ваш мозок зберігає більше дитячих спогадів, аніж ви думаєте. Вчені з'ясували, що пам'ятати себе можна…
Якщо у вас залишаться на грядках незрілі помідори або на базарі дешево продаватимуться - не…