Алича рекомендується при:
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну консервацію на зиму з ананасів та кабачків.
З «дикої» сливи можна приготувати багато різних смаколиків та заготовок на зиму. Пропонуємо простий рецепт маринованої аличі.
Для п’яти банок по 400-500 мл нам потрібно:
Маринад:
1. Добре промиваємо аличу під проточною водою і проколюємо в кількох місцях зубочисткою.
2. Банки можна не стерилізувати, лише добре помити, а кришки обдати окропом.
3. У кожну банку кладемо на дно лавровий лист і кілька горошин перцю. Засипаємо доверху аличею.
4. Заливаємо приготовані банки з окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин.
5. Воду назад зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор, корицю та гвоздику. Ставимо маринад на вогонь, щоби все закипіло. Потім вливаємо оцет.
6. Заливаємо аличу маринадом і герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо теплою ковдрою до повного остигання. Через добу забираємо у темне прохолодне місце на тривале зберігання.
Маринована алича порадує вас взимку і стане чудовим доповненням до м’ясних, рибних та овочевих страв.
Вас також можуть зацікавити новини:
Консервація: чим будемо ласувати взимку — маленькі секрети вдалих заготовок
Частині пенсіонерів призупинять нарахування пенсії. Кого саме це стосується та з чим пов'язано.
Навіть якщо подати показання лічильників вчасно, їх не приймуть. Комунальники зробили важливе попередження.
Частина пенсіонерів втратили доплати до пенсії після проведеного Пенсійним фондом перерахунку. Пенсійний експерт пояснив, у…
Відомий міжнародний фонд оголосив про видачу грошової допомоги українцям. Як зареєструватися.
Болгарський чи солодкий перець – це одна з обов'язкових культур на городі кожного овочівника. Але…
Пропонуємо приготувати дріжджові пиріжки на сковороді, від яких можна просто проковтнути язика. Такі вони смачні…