У процесі тривалого зберігання в банках із варенням або джемом може кристалізуватися цукор. Це може статися з двох причин:
Раніше ми писали, як приготувати вдома справжній квас із Бородінського хліба.
Щоб уберегти особливо цінні заготівля, краще зберігати їх у холодильнику, але навіть у цьому разі важливо герметично закривати банки.
Зацукроване варення можна “реанімувати”. Для цього потрібно розігріти його в посудині з водою. Зробити це можна:
Але після такої процедури варення може знову зацукруватися, тому краще використати його якомога швидше.
Перш за все, варто розібратися з причинами того, чому в банках із варенням з’явилася цвіль. Причин може бути кілька:
Найчастіше така проблема виникає через помилку під час закорковування.
Якщо в процесі закривання банки були гарячими, це створює умови для утворення конденсату, який стане гарним ґрунтом для розвитку цвілі. Важливо пам’ятати, що закатувати потрібно тільки остиглі банки з варенням.
Пліснява також може з’явиться в тому разі, якщо варення було розлито в мокрі банки. У цьому разі концентрація цукру зменшується, що сприяє розмноженню мікробів.
Вас також можуть зацікавити новини:
Якби не працював, пенсія була б більшою: чому стаж великий, а пенсія маленька (відео)
Держава допоможе українцям поставити сонячні панелі: що пропонує уряд (відео)
Частина отримувачів пільг на житлово-комунальні послуги втратить її у 2025 році. Це пов'язано з ухваленням…
За 10 днів розпочнеться новий навчальний рік. Розповідаємо, хто з учителів зможе піти на пенсію…
В Україні діє правило, яке захищає від мізерних пенсій окремих громадян – їхні виплати починаються…
Щомісячна надбавка до сімейного бюджету доступна всім – для цього потрібно зареєструватися у спеціальній державній…
Хочете випробувати адреналін, торкнутися таємниць природи і побачити дива, приховані глибоко під землею? Для цього…
Частина пенсіонерів залишилася без доплат до пенсії. У Мінсоцполітики повідомили, чому виплати припинені і чи…