У процесі тривалого зберігання в банках із варенням або джемом може кристалізуватися цукор. Це може статися з двох причин:
Раніше ми писали, як приготувати вдома справжній квас із Бородінського хліба.
Щоб уберегти особливо цінні заготівля, краще зберігати їх у холодильнику, але навіть у цьому разі важливо герметично закривати банки.
Зацукроване варення можна “реанімувати”. Для цього потрібно розігріти його в посудині з водою. Зробити це можна:
Але після такої процедури варення може знову зацукруватися, тому краще використати його якомога швидше.
Перш за все, варто розібратися з причинами того, чому в банках із варенням з’явилася цвіль. Причин може бути кілька:
Найчастіше така проблема виникає через помилку під час закорковування.
Якщо в процесі закривання банки були гарячими, це створює умови для утворення конденсату, який стане гарним ґрунтом для розвитку цвілі. Важливо пам’ятати, що закатувати потрібно тільки остиглі банки з варенням.
Пліснява також може з’явиться в тому разі, якщо варення було розлито в мокрі банки. У цьому разі концентрація цукру зменшується, що сприяє розмноженню мікробів.
Вас також можуть зацікавити новини:
Якби не працював, пенсія була б більшою: чому стаж великий, а пенсія маленька (відео)
Держава допоможе українцям поставити сонячні панелі: що пропонує уряд (відео)
22 травня в Україні відзначають Міжнародний день біологічного різноманіття і День Шерлока Холмса . Вшановують…
За понаднормовий стаж українські пенсіонери можуть отримати доплату. Про які суми йдеться, і хто може…
22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Які вони – сім’я і кохання у поважному віці? Чому в одних пар з віком…
З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.