Новини

Класична угорська ватрушка – це так смачно, що добавку попросить кожен гість

Вершкове масло в цьому рецепті обов’язково має бути охолодженим. Сметану використовуйте якомога жирнішу.

Угорська ватрушка – інгредієнти

Для тіста

  • борошно пшеничне – 250 г;
  • масло вершкове – 120 г;
  • цукор – 80 г;
  • сіль – ¼ ч.л.

Для начинки

  • сир – 450 г;
  • цукор – 80 г;
  • яйця – 3 шт;
  • ванілін – ¼ ч.л.

Для заливки

  • згущене молоко – 250 г;
  • сметана – 2 ст.л.

Для декору

  • шоколад чорний – 50 г;
  • вершки – 1 ст.л.

Раніше ми писали як приготувати простий і смачний пиріг П’ять склянок.

Угорська ватрушка – приготування

  1. Наріжте на кубики охолоджене вершкове масло і помістіть у чашу блендера. Додайте просіяне борошно, цукор і сіль та збийте масу, щоб вийшли крихти. Можна перетерти інгредієнти руками, але це буде трохи довше. Утворене тісто поставте в холодильник, поки буде готуватися начинка.
  2. Помістіть у чашу блендера сир, цукор, яйця, ванілін і збийте все до однорідної текучої консистенції.
  3. Змастіть форму для запікання вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть у форму приблизно чверть тіста, потім – третину сирної маси. Продовжуйте за цією ж схемою. Зверху має опинитися крихта з тіста.
  4. Випікайте ватрушку в духовці, розігрітій до 200 ⁰С протягом близько 40-50 хвилин.
  5. З’єднайте згущене молоко зі сметаною. Ватрушка спочатку підніметься, потім верхівка осяде. Примніть її злегка руками, щоб вирівняти.
  6. Залийте готову ватрушку заливкою зі згущеного молока.
  7. Прикрасьте верх шоколадом, розтопленим у мікрохвильовці разом із вершками. Можна за допомогою кондитерського корнета зробити гарний шоколадний візерунок.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Обмеження переказів з картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)

Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Новое на сайте

  • Статті

Проточний фільтр для води під мийку – як вибрати і де купити

Щодня ми наливаємо воду з-під крана — для кави, супу чи просто, щоб угамувати спрагу.…

12/10/2025 23:58
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 13 жовтня

Новий тиждень принесе переважно спокійний характер погоди, часом з невеликими дощами та туманами.

12/10/2025 23:24
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 13 жовтня 2025 року

Ситуація постійно змінюється. Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

12/10/2025 22:59
  • Статті

Як зробити відпочинок таким, що запам’ятовується: вибираємо відповідний тур і надійне турагентство

Плануючи чергову відпустку або міні-канікули, всі хочуть бути впевненими в тому, що все пройде гладко…

12/10/2025 22:38
  • Новини

Гороскоп з 13 по 19 жовтня: глибина пристрастей та поворот кохання

Тиждень із 13 по 19 жовтня несе як світло, так і тінь. Читайте, як краще…

12/10/2025 21:46
  • Новини

Робимо запаси на зиму: яблука сушимо, помідори заморожуємо

Осінь — час збирати врожай і заготовляти його. Сушені яблука та заморожені помідори зберігають смак,…

12/10/2025 21:23