13 травня також відзначають Міжнародний день хумуса. Традиційна для Близького Сходу закуска на основі пасти з нуту — хумус — одна з найпопулярніших страв на Близькому Сході та Середземномор’ї, яка набирає дедалі більшої популярності в Європі та Україні.
Сьогодні пропонуємо приготувати страву самостійно – простий рецепт дозволить швидко освоїти всі тонкощі приготування класичного хумусу.
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну закуску із кабачків.
Інгредієнти:
1. Якщо не знайшли готової тахіні, приготуйте її самостійно: обсмажте кунжут і подрібніть його в кавомолці, додайте олію (краще кунжутну) і перемішайте до пастоподібного стану.
2. Відкрийте банку з нутом і злийте рідину в окрему ємність (вона знадобиться).
3. У чашу блендера покладіть нут, зубчик часнику та трохи рідини з-під нуту. Подрібніть все до однорідної консистенції.
4. Додайте сіль, мелений кумін, копчену паприку, лимонний сік і тахіні (потроху, до смаку). Подрібніть все у блендері до кремоподібного стану.
5. Якщо не знайшли готової тахіні, приготуйте її самостійно: обсмажте кунжут і подрібніть його в кавомолці, додайте олію (краще кунжутну) і перемішайте до пастоподібного стану.
6. Готовий хумус викладіть на тарілку, посипте паприкою і полийте оливковою олією. За бажання прикрасьте вареним нутом і зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини:
Хто отримує пенсію першим: чи можна змінити день отримання пенсійних виплат
Частина внутрішньо переміщених осіб буде змушена повернути вже виплачену державну допомогу на проживання. Кого це…
Пральна машина – незамінний помічник у кожній оселі, але майже кожен другий стикається з проблемою…
Частина українців мають змогу отримати грошову допомогу від благодійного фонду "Карітас". Потрібно заповнити онлайн-заявку.
Раптове зниження температури після посадки може стати фатальним для картоплі. Але не поспішайте панікувати!
Цей десерт готували практично всі, і, справді, своїм смаком він нагадує морозиво «Пломбір», що тільки…
Магнітні бурі завдають шкоди нашому здоров'ю та самопочуттю, тому важливо заздалегідь знати, коли геомагнітне поле…