13 травня також відзначають Міжнародний день хумуса. Традиційна для Близького Сходу закуска на основі пасти з нуту — хумус — одна з найпопулярніших страв на Близькому Сході та Середземномор’ї, яка набирає дедалі більшої популярності в Європі та Україні.
Сьогодні пропонуємо приготувати страву самостійно – простий рецепт дозволить швидко освоїти всі тонкощі приготування класичного хумусу.
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну закуску із кабачків.
Інгредієнти:
1. Якщо не знайшли готової тахіні, приготуйте її самостійно: обсмажте кунжут і подрібніть його в кавомолці, додайте олію (краще кунжутну) і перемішайте до пастоподібного стану.
2. Відкрийте банку з нутом і злийте рідину в окрему ємність (вона знадобиться).
3. У чашу блендера покладіть нут, зубчик часнику та трохи рідини з-під нуту. Подрібніть все до однорідної консистенції.
4. Додайте сіль, мелений кумін, копчену паприку, лимонний сік і тахіні (потроху, до смаку). Подрібніть все у блендері до кремоподібного стану.
5. Якщо не знайшли готової тахіні, приготуйте її самостійно: обсмажте кунжут і подрібніть його в кавомолці, додайте олію (краще кунжутну) і перемішайте до пастоподібного стану.
6. Готовий хумус викладіть на тарілку, посипте паприкою і полийте оливковою олією. За бажання прикрасьте вареним нутом і зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини:
Хто отримує пенсію першим: чи можна змінити день отримання пенсійних виплат
Багато хто вважає: якщо відрізати запліснявілу частину хліба – його можна їсти. Але насправді це…
Якщо ви шукаєте смачний та перевірений рецепт маринованих помідорів на зиму, зверніть увагу на помідори…
Повномасштабна війна, розв’язана Росією, болісно позначилася на долях тисяч українських дітей. Для тих, хто постраждав…
Погода в Україні на четвер, 10 липня 10 липня очікується дощ у західних областях, на…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Чи варто турбуватися метеозалежним людям?
Чоловіки не лише частіше ризикують, а й спочатку програють у біологічній лотереї. Чому жіночий організм…