Новини

Встигніть приготувати це незвичайне варення – і взимку буде чим лікувати горло

Пенсіонерка Валентина Кондратюк із Вінницької області поділилася рецептом варення із молодих соснових шишок. Жінка розповідає, що готує цей десерт щороку, адже він чудово допомагає при хворобах горла.

Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти пиріг з варення.

Як правильно вибрати шишки для варення

Насамперед потрібно зібрати соснові шишки. Вони повинні бути молоді та невеликого розміру, до 4 см завдовжки. Зривайте лише зелені шишки. Чи підходять вони для лікувального варення, можна перевірити за допомогою великої голки: якщо вона проколює шишку, значить зібраний матеріал годиться.

Приготування варення – рецепт

Помийте шишки і перекладіть у посудину, в якій варитимете. Додайте цукру з розрахунку 2:1 (на літрову банку шишок – пів літрової банки цукру). Залийте шишки з цукром холодною водою так, аби вона повністю їх покрила. Варіть на повільному вогні в три етапи: кип’ятіть шишки по 15 хвилин і давайте охолонути. Потім повторюйте процедуру. За потреби – знімайте піну. Коли шишки втретє проварите 15 хвилин, розлийте варення у стерилізовані банки і закрийте кришками. Охолодіть і помістіть у темне прохолодне приміщення на зберігання.

Як лікуватися варенням із шишок

Найкраще використовувати маленькі баночки з кришками твіст. Їх зручно відкривати восени чи взимку, коли в сім’ї хтось захворіє. Одна столова ложка такого сиропу 3-4 рази  у день зменшить запалення і біль у горлі. Шишки з такого варення в їжу не вживають.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 24 травня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

23/05/2025 22:35
  • Статті

Щасливі дні на пенсії: як кіт чи собака змінює повсякдення

Для людей похилого віку важливо мати в домі домашніх улюбленців. Відомо, що собаки — найвірніші…

23/05/2025 22:18
  • Новини

Морква виросте великою, солодкою і не тріскатиметься: яке підживлення використовувати

Солодка, хрумка, велика – саме такою ми хочемо бачити моркву з власного городу. Розповідаємо, як…

23/05/2025 22:00
  • Новини

Форшмак із сардин: готуємо найпростіший варіант улюбленої страви

Форшмак – ідеальна намазка для бутербродів. Спробуйте спрощений варіант із сардин, для приготування всього за…

23/05/2025 21:28
  • Новини

Українцям збільшили тривалість відпусток: хто відпочиватиме довше

Частина українців зможуть відпочивати значно довше. Роз'яснення міністерства.

23/05/2025 19:15
  • Новини

Підвищення пенсійного віку до рекордних 70 років: кому доведеться працювати довше

Європейські профспілки б'ють на сполох: до 2040 року відбудеться поетапне підвищення пенсійного віку.

23/05/2025 18:27