Пенсіонерка Валентина Кондратюк із Вінницької області поділилася рецептом варення із молодих соснових шишок. Жінка розповідає, що готує цей десерт щороку, адже він чудово допомагає при хворобах горла.
Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти пиріг з варення.
Насамперед потрібно зібрати соснові шишки. Вони повинні бути молоді та невеликого розміру, до 4 см завдовжки. Зривайте лише зелені шишки. Чи підходять вони для лікувального варення, можна перевірити за допомогою великої голки: якщо вона проколює шишку, значить зібраний матеріал годиться.
Помийте шишки і перекладіть у посудину, в якій варитимете. Додайте цукру з розрахунку 2:1 (на літрову банку шишок – пів літрової банки цукру). Залийте шишки з цукром холодною водою так, аби вона повністю їх покрила. Варіть на повільному вогні в три етапи: кип’ятіть шишки по 15 хвилин і давайте охолонути. Потім повторюйте процедуру. За потреби – знімайте піну. Коли шишки втретє проварите 15 хвилин, розлийте варення у стерилізовані банки і закрийте кришками. Охолодіть і помістіть у темне прохолодне приміщення на зберігання.
Найкраще використовувати маленькі баночки з кришками твіст. Їх зручно відкривати восени чи взимку, коли в сім’ї хтось захворіє. Одна столова ложка такого сиропу 3-4 рази у день зменшить запалення і біль у горлі. Шишки з такого варення в їжу не вживають.
Щоб озимий часник порадував рясним урожаєм, важливо не лише правильно висадити зубчики, а й вчасно…
Форшмак – класика одеської кухні, яку неможливо сплутати ні з чим. Ділимось перевіреним рецептом, що…
У День сільських жінок розповідаємо, які переваги передбачені для жительок села. Частина з них може…
Уряд готує нову програму для внутрішньо переміщених осіб старшого віку. Що хочуть змінити.
Укрпошта повідомила про нововведення, які вплинуть на надсилання та отримання поштових відправлень. Що треба знати…
Держпродспоживслужба виявила порушення у 93% перевірених підприємств ЖКГ і зобов’язала повернути гроші споживачам.