Новини

Із цього тіста виходять найсмачніші пиріжки – повітряні, м’які та з вершковим ароматом

Раніше ми розповідали, як приготувати найшвидше  тісто для пиріжків.

Інгредієнти:

  • Тепло молоко – 150 мл;
  • Тепла вода – 150 мл;
  • Дріжджі – 1,5 чайної ложки;
  • Цукор – 2 чайні ложки;
  • Сіль – щіпка;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Борошно – 500-600 г.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску і змішайте тепле молоко та воду, дріжджі, цукор, сіль та вершкове масло. Відставте на 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  2. Частинами введіть просіяне борошно, і замісіть еластичне тісто.
  3. Помістіть тісто в миску або каструлю, накрийте рушником і відправте в тепле місце на годину-півтори.
  4. Після цього з тіста можна сформувати пиріжки з улюбленою начинкою (солодкою або солоною) та спекти їх у духовці. Це тісто також підходить для пирогів та піци.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на четвер, 21 серпня

21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.

20/08/2025 23:14
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 21 серпня 2025 року: хвилюватись або відпочивати

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…

20/08/2025 22:46
  • Новини

Забудьте про магазин: 2 рецепти натуральних домашніх соусів з яскравим смаком

Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…

20/08/2025 22:13
  • Новини

Пенсії з вересня 2025 року: хто отримає доплати і що важливо знати

Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.

20/08/2025 21:36
  • Новини

Українці зможуть отримати безкоштовні ліки та медвироби – Кабмін оновив список

З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…

20/08/2025 20:52
  • Новини

Ідеальні котлети: секрети, які знають не всі господині

Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…

20/08/2025 19:49