Новини

Готуємось до Великодня: готуємо домашню ковбасу без оболонки – простий рецепт

Продовжуємо активно готуватися до Великодня та продумувати святкове меню. Одна з традиційних українських страв на Великдень — домашня ковбаса.

Пропонуємо простий та смачний рецепт для якого вам навіть не знадобляться кишки та спеціальна насадка для м’ясорубки – рецепт домашньої ковбаси без оболонки.

Раніше ми розповідали, як приготувати краффіни з ніжним вершковим смаком.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця (без кісток) — 700 г;
  • куряче філе — 300 г;
  • курячий бульйон — 80 мл;
  • сіль — 15-20 г;
  • перець свіжомелений — за смаком;
  • часник — 2-4 зубчики, — за смаком.

Приготування:

  1. Нарізаємо куряче філе смужками або великими кубиками і відбиваємо за допомогою великого кухонного ножа (головне розбити волокна, щоб ковбаса вийшла ніжною).
  2. У курячих стегон відокремлюємо м’ясо від кістки, а м’якуш крупно нарізаємо — все трохи відбиваємо ножем.
  3. Кісточки від стегон кладемо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води і варимо концентрований курячий бульйон. Готовий бульйон повністю остудити.
  4. У мисці змішуємо нарізані стегна та філе, додаємо сіль, перець та подрібнений часник. Поступово вливаємо бульйон.
  5. Ще раз добре перемішуємо м’ясо зі спеціями та бульйоном. Затягуємо миску з м’ясом харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 6 годин або на ніч, щоб курка добре просочилася перцем та часником.
  6. Далі потрібно сформувати ковбасу. Рукав для запікання розрізаємо та розстеляємо на робочому столі (для яскравого красивого кольору можна трохи присипати рукав меленої паприкою). Викладаємо на рукав фарш і щільно загортаємо. Міцно зв’язуємо батон ковбаси товстою ниткою з одного боку. Після цього ущільнюємо фарш, щоб не було порожнеч і зав’язуємо з іншого боку. Можна додатково перев’язати батон уздовж, як шинку.
  7. Кладемо ковбасу на деко або у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180ºC духовку. Запікаємо близько 40-60 хвилин, залежно від розміру. Альтернативний варіант приготування — кладемо ковбасу у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння та варимо близько години. Вода в каструлі повинна ледве кипіти, але не вирувати.
  8. Готову ковбасу відразу заливаємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Забираємо в холодильник, щоб ковбаса трохи відлежала, ущільнила і краще нарізалася.

Вас також можуть зацікавити новини:

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою: що повідомили в уряді

Як збільшити пенсію: чи є сенс переходити на інший вид виплат чи подавати до суду (відео)

Новое на сайте

  • Новини

Пенсійний фонд України заборгував військовим пенсіонерам мільярди гривень: як держава розв’язує проблему

ПФУ винен військовим пенсіонерам десятки мільярдів гривень за судовими рішеннями. Мова йде про минулий період,…

23/08/2025 22:33
  • Новини

Магнітні бурі на неділю 24 серпня 2025 року: чи варто чекати небезпечних коливань

Чи буде магнітна буря 24 серпня, які прогнози дають вчені і що чекати метеочутливим українцям…

23/08/2025 21:55
  • Новини

В Україні міняють вимоги до стажу для виходу на пенсію: скільки доведеться працювати

Вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію в Україні щороку підвищать. Це передбачено пенсійною…

23/08/2025 21:20
  • Новини

Жителя Львівщини змусили доплатити за газ 160 тисяч гривень: такі штрафи загрожують багатьом українцям

Звичайна повірка газового лічильника обернулася для жителя Львівської області величезним штрафом. Газовики попереджають, що такі…

23/08/2025 20:48
  • Новини

Пенсіонерам виплачують не всю пенсію через спеціальні обмеження: що відомо

Експерти попереджають: навіть при високих зарплатах і довгому стажі пенсії можуть бути занижені. Причина –…

23/08/2025 19:58
  • Новини

На Волині домашній кіт перелякав усе село: тепер масово вакцинують тварин

На Волині зафіксували небезпечний випадок — домашній кіт несподівано напав на людей у будинку, де…

23/08/2025 18:32