Новини

Готуємось до Великодня: готуємо домашню ковбасу без оболонки – простий рецепт

Продовжуємо активно готуватися до Великодня та продумувати святкове меню. Одна з традиційних українських страв на Великдень — домашня ковбаса.

Пропонуємо простий та смачний рецепт для якого вам навіть не знадобляться кишки та спеціальна насадка для м’ясорубки – рецепт домашньої ковбаси без оболонки.

Раніше ми розповідали, як приготувати краффіни з ніжним вершковим смаком.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця (без кісток) — 700 г;
  • куряче філе — 300 г;
  • курячий бульйон — 80 мл;
  • сіль — 15-20 г;
  • перець свіжомелений — за смаком;
  • часник — 2-4 зубчики, — за смаком.

Приготування:

  1. Нарізаємо куряче філе смужками або великими кубиками і відбиваємо за допомогою великого кухонного ножа (головне розбити волокна, щоб ковбаса вийшла ніжною).
  2. У курячих стегон відокремлюємо м’ясо від кістки, а м’якуш крупно нарізаємо — все трохи відбиваємо ножем.
  3. Кісточки від стегон кладемо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води і варимо концентрований курячий бульйон. Готовий бульйон повністю остудити.
  4. У мисці змішуємо нарізані стегна та філе, додаємо сіль, перець та подрібнений часник. Поступово вливаємо бульйон.
  5. Ще раз добре перемішуємо м’ясо зі спеціями та бульйоном. Затягуємо миску з м’ясом харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 6 годин або на ніч, щоб курка добре просочилася перцем та часником.
  6. Далі потрібно сформувати ковбасу. Рукав для запікання розрізаємо та розстеляємо на робочому столі (для яскравого красивого кольору можна трохи присипати рукав меленої паприкою). Викладаємо на рукав фарш і щільно загортаємо. Міцно зв’язуємо батон ковбаси товстою ниткою з одного боку. Після цього ущільнюємо фарш, щоб не було порожнеч і зав’язуємо з іншого боку. Можна додатково перев’язати батон уздовж, як шинку.
  7. Кладемо ковбасу на деко або у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180ºC духовку. Запікаємо близько 40-60 хвилин, залежно від розміру. Альтернативний варіант приготування — кладемо ковбасу у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння та варимо близько години. Вода в каструлі повинна ледве кипіти, але не вирувати.
  8. Готову ковбасу відразу заливаємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Забираємо в холодильник, щоб ковбаса трохи відлежала, ущільнила і краще нарізалася.

Вас також можуть зацікавити новини:

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою: що повідомили в уряді

Як збільшити пенсію: чи є сенс переходити на інший вид виплат чи подавати до суду (відео)

Новое на сайте

  • Новини

Допомога на поховання пенсіонера: хто отримає дві пенсії, а хто – п’ять прожиткових мінімумів

У разі смерті пенсіонера родичі мають право отримати грошову допомогу від держави. На що можна…

21/10/2025 15:15
  • Новини

Не лише заміна шин: водіям нагадали, що ще потрібно обов’язково зробити до зими

Прийшов сезон для заміни шин на зимові. Коли саме це треба зробити та якими ще…

21/10/2025 14:30
  • Споживач

Газова безпека вдома: який прилад радять встановити українцям на кухні і скільки він коштує

Навіщо потрібен на кухні сигналізатор загазованості повітря? Нафтогаз рекомендує встановити пристрій, який може врятувати ваше…

21/10/2025 14:10
  • Новини

Припинення виплати пенсії: коли це може статися і як повернути гроші?

Пенсійний фонд або суд може тимчасово призупинити виплату пенсії через різні причини. Що робити в…

21/10/2025 13:50
  • Новини

Як отримувати пенсію за кордоном: документи та покрокова інструкція

ПФУ дозволив біженцям з України оформлення та поновлення виплат онлайн. Що робити та які документи…

21/10/2025 13:22
  • Новини

Частину доби тариф на електроенергію буде іншим: кому і скільки доведеться платити в листопаді

Не всі споживачі в Україні продовжуватимуть платити за електроенергію за однаковим тарифом. Хто платитиме більше,…

21/10/2025 12:58