Чай — один з улюблених напоїв багатьох. Однак його любителям варто пам’ятати про деякі правила його вживання, щоб не зашкодити здоров’ю. Зокрема, категорично заборонено часте вживання дуже гарячого чаю.
Раніше ми писали, які захворювання загострюються навесні та як собі допомогти.
Чай дуже корисний. Зокрема, згідно з дослідженнями, регулярне споживання напою зменшує ризик виникнення діабету 2 типу, серцевих захворювань, інсульту та передчасної смерті.
Але часте вживання дуже гарячого чаю (понад 60 °C) підвищує ризик розвитку раку через постійне подразнення ротової порожнини, стравоходу та шлунка, а також опіків слизових оболонок.
Такий результат показали дослідження професора Рези Малекзаде із Тегеранського університету.
Відповідно до них:
На думку дослідників, оптимальна температура для пиття становить 56 °C. При цьому бажано заварювати чай не менше ніж 4 хвилини.
Вас також можуть зацікавити новини:
Підвищення пенсій з 1 квітня 2024 року: чому пенсіонери не відчують зростання виплат (відео)
Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)
22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Які вони – сім’я і кохання у поважному віці? Чому в одних пар з віком…
З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.
Спостерігаючи за сюрпризами природи, ми стурбовано прикидаємо, скільки коштуватимуть фрукти та ягоди, чи буде врожай…
Пенсіонери та люди з інвалідністю у травні продовжують отримувати грошову допомогу від ВПП ООН. Що…