Чай — один з улюблених напоїв багатьох. Однак його любителям варто пам’ятати про деякі правила його вживання, щоб не зашкодити здоров’ю. Зокрема, категорично заборонено часте вживання дуже гарячого чаю.
Раніше ми писали, які захворювання загострюються навесні та як собі допомогти.
Чай дуже корисний. Зокрема, згідно з дослідженнями, регулярне споживання напою зменшує ризик виникнення діабету 2 типу, серцевих захворювань, інсульту та передчасної смерті.
Але часте вживання дуже гарячого чаю (понад 60 °C) підвищує ризик розвитку раку через постійне подразнення ротової порожнини, стравоходу та шлунка, а також опіків слизових оболонок.
Такий результат показали дослідження професора Рези Малекзаде із Тегеранського університету.
Відповідно до них:
На думку дослідників, оптимальна температура для пиття становить 56 °C. При цьому бажано заварювати чай не менше ніж 4 хвилини.
Вас також можуть зацікавити новини:
Підвищення пенсій з 1 квітня 2024 року: чому пенсіонери не відчують зростання виплат (відео)
Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)
Енергосистема під пресингом. Після масованих атак Україна переходить на жорсткі графіки відключень.
Зарплатні очікування в Україні зросли. Лише 4% громадян згодні на мінімальну оплату.
Держава посилює контроль за отримувачами соціальний контроль. Чому житлові умови стали критичними для продовження виплат?
Війна кардинально змінила все – бізнес-процеси, пріоритети, цінності. Але є люди та компанії, які довели:…
Дощ чи ожеледь, пручається нога чи паморочиться у голові, немає вуличного освітлення чи бракує часу…
Правила виходу літніх людей на заслужений відпочинок у 2026 році в Україні зміниться. Як перевірити…