Гречаники – традиційна страва української кухні, особливо популярна на Закарпатті. По суті, це котлети з вареної гречки. Вони можуть бути пісними, але зазвичай їх роблять із м’ясом.
М’ясний фарш – 500 г, відварена гречка – 500 г, цибуля – 2 шт., яйця – 2 шт., борошно або панірувальні сухарі – 100 г, олія соняшникова – 60 г, сіль, перець, коріандр – за смаком.
Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажити на сковороді.
Готову цибулю змішати з гречкою, м’ясним фаршем, яйцями та спеціями. Яйця краще додавати по одному, щоб маса не була надто рідкою. Суміш має нагадувати звичайний фарш для котлет.
Сформувати котлети і обваляти їх у борошні.
Обсмажити на сковороді під закритою кришкою до рум’яної скоринки.
Після гречаники запекти у духовці 10-15 хвилин.
Щоб страва вийшла соковитішою, її можна запікати зі сметанним, томатним або грибним соусом.
Подавати гречаники можна з тушкованими або сирими овочами.
Згідно з українським законодавством, у певних випадках у пенсіонерів можуть тимчасово забрати пенсію. Розбираємось, кого…
Якщо вас мучить постійна закладеність носа, а краплі допомагають лише на якийсь час, настав час…
Під час загальної мобілізації в Україні ТЦК почали ширше використовувати поштове надсилання повісток — юристи…
Громадяни, які мешкають у нестабільних умовах, зможуть отримати грошові виплати.
Наразі оформити пільги на комунальні послуги можна за місцем фактичного проживання, а не лише за…
Війна змінює все. І якщо ще нещодавно чоловіки віком понад 60 років не підлягали мобілізації,…