Багато людей додають у каву молоко, проте нейробіологи вважають, що цього робити не можна.
Незважаючи на те, що молоко та вершки відмінно поєднуються зі смаком кави, така суміш значно зменшує користь, яку ви можете отримати від кавового напою.
Кава є ідеальним джерелом поліфенолів – сполук, які захищають наш організм від деяких видів раку, серцево-судинних захворювань, діабету, а також нейродегенеративних змін, до яких належать, зокрема, хвороби Альцгеймера та Паркінсона.
Коли ми додаємо молоко або вершки до кави, то білки зв’язуються з поліфенолами, а це зменшує їх засвоєння і знижує користь від їх унікальних властивостей.
Навіть досвідчені господині іноді припускаються цієї помилки, у результаті чого огірки втрачають хрусткість. Як цього…
У 2025 році в Україні вже відбулося підвищення мінімальних пенсій — завдяки індексації, яка проводилася…
Синоптики прогнозують погоду переважно без опадів, лише подекуди грози. Дощі з грозами вдень найімовірніші на…
Що кажуть фахівці: чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
У день святкування Почаївської ікони Церква згадує чудеса, явлені через образ Пресвятої Богородиці. Ця ікона…
Відчуваєте, що підйом сходами став стомлюючим, а сумки здаються важчими? Це може бути не просто…