Новини

Готуємо смачно: печінка по-французьки – вишукана, але дуже проста у приготуванні страва

Печінка по-французьки

Щоб отримати м’яку та соковиту печінку, її не варто довго смажити та запікати. Спочатку печінку обсмажте в паніровці, потім запікайте в духовці під овочевою та сирною шубою. Печінка виходить настільки ніжною та м’якою, що її навіть жувати не потрібно.

Інгредієнти

Печінка – 500 грамів, цибуля – 2 штуки, морква – 1 штука, борошно – 2 столові ложки, сметана 20% – 2 столові ложки, твердий сир – 120 грамів, перець, сіль та олія – за смаком.

Приготування

  • Печінку очистити від плівки, вимити і нарізати на шматочки завтовшки близько одного сантиметра.
  • Борошно змішати із сіллю та меленим перцем.
  • У яйця додати сіль і збити вінчиком.
  • Кожен шматочок печінки обваляти в борошні з усіх боків, потім – в яєчній суміші.
  • Викласти на розпечену сковороду з олією і обсмажити по одній хвилині з кожного боку. Потім викласти у форму для запікання.
  • Сир натерти на великій тертці.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на великій тертці.
  • На сковороді з олією обсмажити цибулю до прозорості, а потім моркву до готовності.
  • Остудити і додати сметану, сіль, а потім перемішати.
  • На кожен шматочок печінки викласти овочеву начинку, а зверху посипати сиром.
  • Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

Новое на сайте

  • Новини

У віці 76 років померла відома українська акторка Тетяна Шеліга

Зупинилося серце відомої української акторки кіно і театру, заслуженої артистки України. Дату та час прощання…

03/07/2025 13:49
  • Новини

Протягом одного дня роздаватимуть продуктові сертифікати від “Сільпо”: стартувала реєстрація

Благодійний фонд розпочав реєстрацію на видачу гуманітарної допомоги у вигляді продуктових наборів. Розповідаємо, як подати…

03/07/2025 12:46
  • Новини

Закордонний стаж зарахують до пенсії: що змінилося для українців (відео)

Працювали за межами України? Тепер це може допомогти вийти на пенсію вчасно. Але будьте уважні:…

03/07/2025 11:18
  • Новини

Нововведення на Укрпошті, які торкнуться багатьох клієнтів: що змінилося з 1 липня

З 1 липня в Укрпошті діють нові правила, які стосуються грошових виплат для фізичних осіб.…

03/07/2025 09:46
  • Новини

Що зберігати у шухляді холодильника: прості правила для свіжих продуктів

Шухляда холодильника – не просто «полиця для овочів». Саме тут продукти довше залишаються свіжими, якщо…

03/07/2025 07:34
  • Новини

Власникам будинків та квартир доведеться заплатити за зайву житлову площу: час є до 1 вересня

В Україні у 2025 році деяким власникам старого та нового житла доведеться заплатити податок на…

03/07/2025 05:34