Новини

Чудовий сніданок або частування до чаю – найніжніші налисники з яблучною начинкою

Смажити млинці можна не тільки на спеціальній млинцевій пательні, допустимо використовувати звичайну пательню з антипригарним покриттям, товстим дном і низькими бортиками. 

Раніше ми писали, як приготувати Цвєтаєвський яблучний пиріг зі сметанною заливкою.

Інгредієнти

Для тіста

  • борошно – 200 г,
  • цукор – 1 ст.л,
  • ½ ч. л. сіль – 0,5 ч. л,
  • олія рослинна – 2ст.л,
  • молоко – 0,5 л.

Для начинки:

  • яблука кисло-солодкі – 3 шт,
  • масло вершкове – 50 г, масла;
  • цукор – 2 ст.л.

Приготування

  1. Насипати в місткість борошно, цукор, сіль і перемішати.
  2. Додати до сухих інгредієнтів половину підготовленого молока і рослинну олію. Перемішати масу вінчиком.
  3. Налити молоко, що залишилося, і ще раз ретельно перемішати тісто вінчиком, щоб не залишилося грудочок. Відставити тісто в сторону на 15 хв.
  4. Розігріти пательню і змастити мінімальною кількістю рослинної олії. За допомогою черпака вилити на сковороду порцію тіста. Рівномірно розподілити його по поверхні, нахиляючи сковороду вгору-вниз.
  5. Смажити млинець протягом 1–2 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
  6. Нарізати очищені яблука дрібним кубиком.
  7. Розтопити на сковороді вершкове масло, додати нарізані яблука і цукор. Перемішати яблучну начинку, накрити кришкою і протушкувати на невеликому вогні протягом 10 хв.
  8. Викласти на кожен млинець 2–3 столові ложки остиглої яблучної начинки та загорнути налисник.
  9. Подавати налисники теплими зі сметаною, згущеним молоком, джемом або іншим улюбленим соусом.

Смачного!

Чому пенсіонери обурені індексацією – розбір конкретних прикладів (відео)

Право на захмарні пенсії: чому судді отримують 50 мінімальних виплат (відео)

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 6 жовтня

Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.

05/10/2025 23:48
  • Новини

З жовтня житимемо за новим часом: починаємо готуватися

В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…

05/10/2025 22:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 6 жовтня 2025 року: до Землі наближаються два потоки плазми

Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…

05/10/2025 21:57
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня: від спалахів емоцій до тепла примирення

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…

05/10/2025 20:43
  • Новини

Яка цибуля найкорисніша: вибираємо найбільш підходящу цибулю для імунітету та судин

Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…

05/10/2025 19:58
  • Статті

Чи варто вірити снам: що каже православ’я

Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.

05/10/2025 18:31