Новини

Цвєтаєвський яблучний пиріг зі сметанною заливкою: ласощі просто тануть у роті

Інгредієнти

Для тіста

  • борошно – 250 г,
  • сметана 20% – 100 г,
  • масло вершкове – 100 г,
  • яйце – 1 шт,
  • цукор – 50 г,
  • розпушувач – 1 ч. л,
  • сіль – щіпка.

Раніше ми писали про помилки господинь, через які плов може не вийти.

Для заливки

  • сметана 20% – 350 г,
  • яйця – 2 шт,
  • цукор – 180 г,
  • цукор ванільний – 5 г,
  • крохмаль картопляний або кукурудзяний – 30 г,
  • яблука – 5–6 шт,
  • сік лимона.

Приготування

  1. Змішати яйце зі сметаною, цукром, додати дрібку солі.
  2. Просіяти борошно разом із розпушувачем в окрему миску.
  3. Натерти вершкове масло на тертці та додати його до борошна. Влити сюди яєчно–сметанну суміш і замісити тісто.
  4. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Руками розтягнути тісто за формою, сформувати бортики і поставити в холодильник на 30 хвилин.
  5. Змішати сметану і яйця для заливки, додати ванільний і звичайний цукор. Перемішати все блендером або міксером.
  6. Додати крохмаль до сметанної суміші у два етапи.
  7. Порізати тонкими пластинками очищені яблука і скропити їх лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  8. Викласти нарізані яблука на тісто, вилити заливку і розподілити начинку рівномірно.
  9. Випікати в духовці, розігрітій до 180 ℃ протягом 45-50 хвилин.

Смачного!

У Пенсійному фонді анонсували зростання пенсій: відбудуться індексація та перерахунок пенсій (відео)

Чому деякі пенсіонери не відчули індексацію: розбір мінімальної пенсії (відео)

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 5-6 липня: чи варто витягувати парасолі

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

04/07/2025 23:36
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 4 липня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

04/07/2025 23:05
  • Новини

Кабачки збиратимете відрами: ефективні способи догляду від експерта

Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…

04/07/2025 22:35
  • Новини

Набагато смачніша й корисніша за магазинну: готуємо домашню «Фанту»

Без барвників і консервантів – лише натуральні інгредієнти та яскравий смак. Готуємо улюблений напій в…

04/07/2025 21:55
  • Новини

Паспорти-книжечки втратять чинність: власникам зробили важливе попередження

У міграційній службі нагадали про важливу вимогу для власників документів старого зразка. Про що потрібно…

04/07/2025 21:19
  • Новини

В Україні змінили правила отримання інвалідності – подробиці

Уряд ухвалив нові рішення щодо надання статусу інвалідності. Розповідаємо, хто зможе скористатися змінам.

04/07/2025 20:11