Більшість із нас починають різати хліб із краю. Але так не варто робити. Краще нарізати хліб із середини.
Раніше ми розповідали, чому повністю не можна відмовлятися від хліба.
По-перше, нарізка впливає на збереження фактури та структури хліба. Буханець хліба має форму циліндра та структуру, яка забезпечується процесом випічки. Нарізання хліба від середини дозволяє зберегти структури та уникнути деформації хліба. Якщо ви починаєте різати з краю, це може призвести до зминання та зміни структури хліба, що призводить до швидкого черствіння.
Фахівці вважають, що якщо розрізати хліб посередині, а потім відрізати шматки, прямуючи до країв, можна легко з’єднати дві половинки хліба і покласти продукт у хлібницю.
Зріз виходить закритим, а це означає, що хліб зможе довше залишатися свіжим і не черствіти.
По-друге, нарізування хліба із середини буханця дозволяє вам контролювати товщину та діаметр кожного шматочка. Особливо це важливо при використанні хліба для святкового столу, приготування бутербродів чи грінок. Якби ви почали з краю, то товщина шматочків могла б сильно змінюватись.
Крім того, нарізаючи хліб із середини буханця, ви зможете отримати більш симетричні та естетично приємні шматочки хліба. На перший погляд, це може здатися незначним, але гармонійний зовнішній вигляд страви може значно підвищити його привабливість.
Звичайно, кожен має право різати хліб так, як йому зручно та смачно!
У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…
Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…
Скандальний закон, ухвалений без особливої уваги 2022 року, може коштувати українцям їхнього останнього майна. Новий…
Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.
Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…