Новини

Такий медовик вам сподобається: без розкочування коржів і з великою кількістю крему

Раніше ми розповідали, як приготувати класичний медовик із заварним кремом.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 6 столових ложок меду;
  • 150 г меду;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 2 курячі яйця;
  • 40 г вершкового масла;
  • 400 г борошна.

Для крему:

  • 1 л молока;
  • 300 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 120 г крохмалю;
  • 4 курячі яйця.

Приготування:

  1. У сотейник відправляємо цукор, мед та вершкове масло, розігріваємо на паровій бані.
  2. Всипаємо соду і перемішуємо 1-2 хвилини.
  3. Знімаємо з бані, даємо трохи охолонути, вбиваємо яйця, всипаємо борошно і робимо тісто густої консистенції.
  4. Катаємо з тіста кульки розміром з перепелине яйце, щоб вони не липли до рук, можна змастити руки олією або посипати борошном.
  5. Кульки викладаємо на лист, попередньо застелений пергаментним папером, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.
  6. У цей час готуємо заварний крем.
  7. Яйця збиваємо з цукром і крохмалем, трохи додаємо молока, щоб вийшла рідка однорідна консистенція.
  8. Решту молока наливаємо в каструлю, головне не емальовану, чекаємо на закипання і вводимо нашу крохмально-яєчну суміш у молоко, постійно помішуючи, як тільки маса почне густіти, знімаємо з вогню.
  9. Поки гарячий крем вводимо вершкове масло. Коли крем охолоне, можна починати збирання торта.
  10. Для цього велику миску застилаємо харчовою плівкою та першим шаром кладемо крем. На крем викладаємо шар із кульок, який змащуємо кремом. У такий спосіб збираємо весь торт, доки не закінчаться всі інгредієнти. Зверху торт вирівнюємо ложкою, трохи притискаючи кульки, щоб поверхня була рівною.
  11. Прибираємо наш торт на ніч у холодильник, а вранці дістаємо з каструлі, звільняємо від харчової плівки та ласуємо з чаєм чи кавою.

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 7-8 червня: що обіцяють синоптики

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

06/06/2025 23:22
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 7 червня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

06/06/2025 22:47
  • Новини

Підвищуємо урожайність сливи: як боротися з кореневими паростками

Кореневі паростки – невидимий ворог урожаю сливи. Дізнайтеся, як правильно їх усунути, щоб насолоджуватися улюбленими…

06/06/2025 22:12
  • Новини

Справжній смак дитинства: готуємо найпопулярніші цукерки 90-х «Метеорит» власноруч

Ці легендарні цукерки легко приготувати в домашніх умовах. Повірте, вони будуть набагато кращими, ніж магазинні!

06/06/2025 21:43
  • Новини

Частина українців має терміново оновити водійські посвідчення: кого це стосується

В Україні готують нові правила для автомобілістів. Які зміни чекають на власників водійських посвідчень.

06/06/2025 21:10
  • Новини

Суми в платіжках за електроенергію зростуть на 50%: кого доведеться заплатити більше

Комунальники попередили, що частині українців нарахують платежі за електроенергію зовсім по інших тарифах, ніж зазвичай.…

06/06/2025 20:17